Peste 10.000 de oameni au protestat în Capitală, alte câteva mii, în marile orașe. Filmul manifestațiilor. VIDEO


Ultimul update: Miercuri 28 Noiembrie 2018 10:13
Data publicarii: Duminica 24 Iunie 2018 17:54
Categorie: Stiri actuale
protest, piata victoriei, - 3

Peste 10.000 de oameni au protestat în Piaţa Victoriei din Capitală, duminică seară. Mii de oameni au ieșit în stradă și în Sibiu, Cluj, Timisoara și Iași împotriva modificării prin ordonanță de urgență a codului penal.

Peste 10.000 de oameni s-au strâns în fața Guvernului duminică seară în București. Alte câteva mii de persoane au ieșit în stradă în mai multe oraşe din ţară scandând lozinci împotriva PSD, a lui Liviu Dragnea, dar şi împotriva Guvernului. ”Nouă de ce nu ne ceri scuze, Dragnea?”, a fost mesajul protestatarilor de la Sibiu, în timp ce la Cluj şi Oradea, oamenii au instalat corturi în pieţele centrale, anunţând că vor lupta ”până la capăt”. Peste 3.500 de persoane au protestat în Piața Unirii din Cluj-Napoca. La Timișoara au ieșit în stradă 3000 de oameni, iar la Sibiu aproape 6000, potrivit presei locale. Oamenii au cerut demisia premierului Viorica Dăncilă și a lui Liviu Dragnea.

Desfășurarea evenimentelor live-text: 

Update 22:00 Lumea a început să plece din Piața Victoriei.

Update 21:10 La ora 21.00, oamenii din Piața Victoriei au aprins lanternele telefoanelor mobile şi au cântat imnul naţional și imnul UE. Ei au scandat apoi ”România, trezeşte-te!”. În piaţă au fost împărţiţi fluturaşi în care sunt explicate modificările la codurile penale. Oamenii strigă ”Demisia”, ”Hoţii”, ”PSD, ciuma roşie”, ”Uniţi salvăm toată România”, ”Dragnea nici nu ştii cât mic începi să fii”, ”La puşcărie”, ”Libertate”. De mai multe ori, în piaţă a fost pus la difuzoare ”Imnul golanilor”.Update 21:00 La Sibiu 6000 de oameni s-au adunat la marșul prin oraș. 3000 de oameni au protestat la Cluj, alte 3000 au ieșit în stradă la Timișoara.

Update 20:46 Numărul protestatarilor din Piața Victoriei a urcat la aproape 10.000.Update 20:30 Peste 1500 de protestatari au plecat în marș prin Sibiu

Update 20:16 La Cluj peste 2000 de oameni au plecat în marș prin oraș. Tot în jur de 2000 sunt și în Piața Operei din Timișoara.

Update 20:15 În Piața Victoriei din Capitală sunt peste 5000 de oameni în aceste momente. În difuzoarele din piaţă a fost pus un mesaj al lui Mihai Şora.

Update 20:00 Peste 6.000 de manifestanţi, din Sibiu, Timişoara, Cluj şi Braşov protestează duminică seara, în stradă, împotriva Guvernului şi a modificărilor Codului de procedură penală. Câteva sute de persoane au ieşit duminică seară, în Piaţa Unirii din Iaşi, pentru a protesta împotriva guvernării PSD.

Update 19:45 Sunt peste 3500 de oameni în fața Guvernului. Protestatarii flutură steagurile Uniunii Europene şi Tricolorul şi poartă pancarte pe care se poate citi "Matematica marca Liviu şi Viorica: Mii, zeci de mii = 73 + 1", "Demisia Guvernului! Dizolvarea Parlamentului! Alegeri anticipate! Fără ordonanţe! Nu favorizaţi penalii din funcţiile publice!", "Pe noi ne uneşte strada". Ei suflă în vuvuzele şi scandează ''PSD, ciuma roşie'', ''Demisia, demisia''.

Update 19:35 Jandarmii au pus garduri pentru ca lumea să nu blocheze și Aviatorilor. A fost oprită circulația și pe Bulevardul Kiseleff.

Update 19:30 Sunt peste 1000 de oameni în stradă și la Timișoara.

Update 19:30 Se blochează circulația în față la Muzeul Antipa, unii protestatari nu vor să mai lase mașinile pe stradă și insistă să meargă spre sediul PSD. Sunt peste 3000 de oameni în fața Guvernului.

Update 19:30 Și în Cluj oamenii au ieșit în stradă

Update 19:20 Câteva mii de persoane protestează în Piașa Victoriei din Capitală. Protestatarii cer demisia Guvernului, a preşedintelui Camerei Deputaţilor şi oprirea definitivă a schimbării codurilor penale. De asemenea, ei cer stoparea ''atacului brutal asupra independenţei justiţiei şi magistraţilor".

Manifestanţii au steaguri tricolore şi ale Uniunii Europene, poartă pancarte pe care se poate citi "Demisia", "Nu cedăm", "PSD = Ciuma roşie", "Demisia".

Update 19:05 Peste 500 de persoane protestează, la această oră, în Piaţa Victoriei din Capitală şi grupuri de oameni sosesc continuu.

Update 19:00 Ieșenii s-au mobilizat și ei și au ieșit în stradă

Update 18:57 Oamenii din Piața Victoriei din Capitală au început să strige: ”Demisia!”

Update 18:55 Oamenii s-au mobilizat și au ieșit în stradă și în Sibiu

Update 18:50 Proteste cu câteva zeci de persoane sunt și în Satu Mare

Update 18:40 Și în Brașov câteva zeci de persoane s-au strâns în fața prefecturii.

Update 18:35 La Cluj mai multe persoane și-au instalat corturile în Piața Unirii din centrul orașului și sunt deciși să petreacă noaptea acolo.

Update 18:30 Peste 300 de persoane sunt acum în fața Guvernului.

Update 18:15 În Piaţa Victoriei din Capitală s-au strâns deja câteva zeci de persoane.

Noi proteste au fost anunțate pentru duminică seară, începând cu ora 18.00, în Piața Victoriei, dar și în altre mari orașe din țară. 

Oamenii sunt chemați în stradă pentru a manifesta față de intenției PSD de a modifica legislația penală prin ordonanță de urgență.

În cadrul evenimentului ”Cod roşu de OUG” creat pe Facebook câteva mii de persoane s-au arătat interesate şi aproape trei mii au precizat că vor participa.

”SOLIDARITATE! Hai în stradă! Aceiaşi actori, acelaşi tupeu de borfaş! Dupa 600.000 de oameni în stradă în 2017 şi alte zeci şi sute de mii ieşiţi anul acesta, dublul infractor doreşte să reînvie fatidica OUG 13. Ce vrea Dragnea acum: Impunerea unui prag de 200.000 de euro şi scăderea limitelor pedepsei, de la 2 la 7 ani cât este în prezent, la 1 – 5 ani. Codul Penal va intra în dezbaterea comisiei speciale condusă de nimeni altul decât obedientul Florin Iordache, fostul artizan al Ordonanţei de Urgenţă 13”, scriu organizatorii pe pagina evenimentului.

Proteste similare sunt anunţate în ai multe locuri din ţară, printre care SIbiu, Cluj-Napoca, Iaşi, Braşov şi Piteşti.

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Sursa: Pro TV

VIDEO PROTVPLUS.RO