Noi dezvăluiri despre Sorina. Ce a pățit fetița în perioada în care a fost în plasament


Ultimul update: Sambata 06 Iulie 2019 07:53
Data publicarii: Sambata 06 Iulie 2019 07:46
Categorie: Stiri actuale

Sorina, fetița care a fost adoptată de un cuplu de români stabiliți în America, rămâne deocamdată cu părinții care au înfiat-o legal.

 

 

Curtea de Apel Craiova a respins cererea procurorului general care solicita suspendarea adopției. Dar lupta în instanță continuă pentru că urmează alte procese.

Avocaţii familiei Săcărin au fost încrezători că decizia magistraţilor va fi una favorabilă şi că Sorina va rămâne alături de cei care vor să o crească de acum.

Claudia Postelnicescu, avocata familiei: "Interesul oricărui copil este să aibă o familie, nu să fie ţinut în asistență maternală şi să fie blocat unui părinte adoptator şi la 18 ani sunt aruncaţi în stradă şi ajung nu se ştie unde."

În timp ce în instanţă se duc lupte privind soarta Sorinei, fata s-a integrat în nouă familie şi aşteaptă să plece în Statele Unite, după cum povestesc părinţii adoptivi. Ea este consiliată psihologic după ce a fost luată cu forţa de un procuror din casa fostei asistente maternale.

Ramona Săcărin, mama adoptivă Sorina: "Sorina face foarte bine, aşteaptă să vedem când o să mergem acasă, întreabă de ce soţul a plecat cu copilul şi noi nu putem să mergem acasă."

Deocamdată, copila nu poate pleca din România. Tribunalul Olt urmează să judece solicitarea procurorului general interimar de emitere a unei Ordonanţe prin care să i se interzică Sorinei să părăsească țara.

Clara Istrate, avocata familiei adoptive: "Paşaportul este din punctul nostru de vedere reţinut ilegal, în mod firesc acest paşaport poate fi reţinut doar în condiţiile în care împotriva posesorului paşaportului este deschisă o anchetă penală, a reţine paşaportul unui minor care nu este învinuita din punct de vedere penal este din punctul nostru de vedere un abuz."

Avocaţii familiei Săcărin susţin că procurorul general interimar al României a fost dezinformat şi a dat curs unor presiuni atunci când a cerut suspendarea adopţiei. Tot el a cerut şi revizuirea adopţiei - solicitare ce urmează să fie analizată de magistraţii Curţii de Apel Craiova.

Avocaţii mai spun că Sorina a suferit de afecţiuni care ţin de alimentaţie şi de igienă - dobândite în perioada în care a fost în plasament. Până să o înfieze cei doi romani stabiliţi în America, fata a fost refuzată la adopţie de peste 120 de familii. Iar fosta asistentă maternală care a crescut-o de mică a refuzat de două ori să o adopte şi când s-a răzgândit era prea târziu.

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon! 

Cererea procurorului general de suspendare a adopţiei Sorinei a fost respinsă
Magistrații Tribunalului Olt decid dacă Sorina va putea părăsi sau nu România
Inspecţia Judiciară a cerut suspendarea procurorului din cazul Sorinei
VIDEO PROTVPLUS.RO
Reacția lui Eduard când și-a văzut camera renovată de echipa Visuri la cheie

03:28
Dragoș Bucur, surpriză inspirată din filmele western pentru Eduard

07:14
Povestea emoționantă a lui Eduard, un băiețel de opt ani imobilizat în scaun cu rotile pe viață

05:05
Revista Beau Monde a aniversat 18 ani de la apariție. Cătălin Măruță, gazda evenimentului

04:59
În calitate de ce va fi invitat Jeremy la nunta Carolinei

03:11
România, o nouă istorie pentru o nouă națională! Cucerim nordul! România U21 – Finlanda U21, joi de la ora 20:00, ÎN DIRECT la PRO TV! Bucurați-vă de fotbal!

00:30
Istoria EURO 2020 nu se scrie fără noi la București! Pe 15 noiembrie, România – Suedia se vede în direct la PRO TV de la ora 21:45!

00:30
Cu Amalia Năstase, fosta soție a lui Ilie Năstase, pe urmele copilăriei

06:11
Simina, fosta soție a lui What's Up, face dezvăluiri la câteva luni de la divorț

Simina: "Cred că într-o zi vine o întrebare dacă este iubire sau obișnuință"


13:55
Accidentele rutiere, tot mai dese în ultimii ani

"Un moment de neatenție la volan poate crea traume ireparabile în familie"


12:16