7 turiști morți și 21 dispăruți după ce o navă s-a scufundat în Dunăre în 7 secunde

30-05-2019 07:23

Şapte turişti sud-coreeni şi-au pierdut viaţa şi 21 sunt daţi dispăruţi după ce vaporul la bordul căruia se aflau s-a scufundat în Dunăre, la Budapesta, a informat joi Ministerul sud-coreean de Externe, transmite AFP.

Conform informaţiilor din presa ungară, la bordul navei scufundate se aflau 30 de turişti sud-coreeni, inclusiv copii, trei ghizi şi doi membri ai echipajului unguri.

Accidentul s-a petrecut miercuri seară ca urmare a ciocnirii cu un alt vapor.

”O anchetă penală a fost deschisă. Poliţia anchetează la faţa locului”, a declarat colonelul Adrian Pal pentru presă.

Pe o ploaie torenţială, vaporul turistic ”Sirena” s-a scufundat miercuri seara în Dunăre, în centrul Budapestei, în urma unei coliziuni cu o navă mai mare.

Poliţia a prezentat joi, într-o conferinţă de presă, imagini filmate de camere de supraveghere dintr-un port care surprind cele două vapoare ciocnindu-se.

Nava la bordul căreia se aflau turişti sud-coreeni ”s-a scufundat în şapte secunde”, a declarat colonelul Pal.

Căutările continuau joi în în fluviul ale cărui ape sunt umflate de ploile abundente care cad în regiune de mai multe săptămâni.

Mesajul preşedintelui sud-coreean

 

Preşedintele sud-coreean, Moon Jae-in, a ordonat "desfăşurarea tuturor resurselor disponibile" pentru a veni în ajutorul concetăţenilor săi, potrivit palatului prezidenţial de la Seul.

Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon! 

 Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din România, dar și din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!


VIDEO PROTVPLUS.RO