Nae Lazarescu, PORTRET. Sotia de care a divortat de 3 ori si casnicia incheiata in noaptea nuntii

Nae Vasilescu

Doliu in lumea artistica din Romania. Nae Lazarescu s-a stins joi dimineata, la varsta de 72 de ani. Actorul si-a povestit viata in urma cu cativa ani, invitat la Happy Hour.

"Copilaria a fost una dintre cele mai proaste glume din viata mea", si-a amintit Nae Lazarescu, invitat la Happy Hour. O injectie prost facuta l-a tintuit la pat aproape 1 an.

Si-a pierdut tatal din cauza razboiului, iar mama s-a chinuit mult sa-i creasca pe el si pe sora lui.

I-a avut profesor pe George Bacovia si vecin pe Tudor Arghezi, din curtea caruia fura mereu cirese.

Primii ani ai vietii

Citește și
Nae Lazarescu
NAE LAZARESCU A MURIT. Actorul cu o viata de pus pe scena si o cariera de cinci decenii
Prețul eliberării Alinei Apostol din „gulagul” chinezesc. Fost deținut al regimului de la Beijing: „Cu chinezii trebuie să negociezi direct!”. Răspunsul Ministerului Justiției din România

In primiii ani de viata, Nae Lazarescu a cunoscut teroarea celui De-Al Doilea Razboi Mondial, saracia si lipsurile.

"Bine, ca nu am fost unul de cerea mult, ca nu era de unde. Prin '43- '44, cand am inceput sa fac ochi, era inca razboi, o frumusete, atunci a fost primul foc din viata mea.

Nu-mi placeau injectiile. Cand au venit sa-mi faca vaccin, m-am urcat in varful nucului. Am stat toata noaptea acolo. Mi-a facut o injectie, cand m-a prins, m-am zbatut, nu stiu ce nerv mi-a atins si nu am putut sa merg un an. Paralizie", a povestit actorul.

In copilarie nu cerea mai nimic, niciodata, pentru ca stia ca nu putea primi. Marea lui distractie era sa fure cirese si caise din curtea lui Tudor Arghezi.

"Din copilarie nu mai mananc mamaliga, pentru ca am mancat atata in copilarie, ca nu mai pot s-o vad. Eu, la saramura, la ce vreti, mananc cu paine. Si nu mai pot sa vad macaroane, ca felul intai era macaroane cu branza, felul doi - puneam niste zahar pe macaroane si atat, aveam si prajitura", a povestit, cu umor, Nae Lazarescu

Despre tatal sau, a povestit ca: "A facut frontul, si contra rusilor, si contra nemtilor, ca orice roman prost, si s-a intors bolnav, n-a mai durat. Mama s-a chinuit, s-a zbatut, nu stiu cum a facut, infernal de greu. Lucra ce gasea, nu era nicio problema, cand inca munca nu era o rusine, ca acum. Dar nu eram pretentios."

Nae Vasilescu

Vremea scolii

Nae Lazarescu l-a avut profesor pe George Bacovia si ii placea sa citeasca din Eminescu. Mai tarziu, a mers la facultate, unde a urmat Dreptul si Economia, la ASE. Pentru ca a repetat de trei ori un singur an la ASE, a realizat ca economia nu e pentru el. A dat la teatru, unde a intrat cu brio.

Din perioada facultatii si-a amintit mai mult cat de iubaret era. A recunoscut ca nu a fost niciodata un Fat-Frumos, dar cucerea femeile cu umorul lui.

"Le-am iubit pe majoritatea. Daca nu pui si putin sentiment...De multe ori in taxi, astept sa vina ala, ori pune benzina, ori... si vine o babuta in baston:
-' Ce faci Nae, iti aduci aminte, in '70, la ziua mea?'
Mi se face rusine, cum am putut eu sa fac amor cu baba aia."

Nae Vasilescu

Familistul Nae Lazarescu

 Atunci s-a casatorit pentru prima oara, dar casnicia s-a terminat inainte de a incepe bine:

"Eram in facultate, era o colega de an. Am luat doua salamuri, vreo patru paini, de baut cate ceva, nu eram cu bautul, la ea acasa. In noaptea nuntii mi-a zis :
- 'Ce faci, nu pleci? Ca stii ca eu sunt in doliu dupa bunica-mea, nu s-a facut anul'.

- 'Pai ramai cu bunica-ta'. Si s-a terminat prima casatorie."

La 26 de ani, s-a casatorit pentru a doua oara si a ramas alaturi de sotie pentru 10 ani. Chiar el a recunoscut ca nu era doar cu nevasta. A ajuns pentru a doua oara la despartire si a incercat de 3 ori sa divorteze:

"Am avut trei divorturi de aceeasi femeie, ca la un nebun... numai asa. Cand eram in pronuntare, a venit hotararea cu divorturile, a lui Ceausescu si toate care erau pe rol, au intrat in noua legislatie. Ia-o de la capat, iar.

Daca nu faci stergerea din acte, se anuleaza hotararea judecatoreasca si ramai casatorit cu respectiva. Intram deja in bigamie si bigamia se pedepseste greu, cu doua soacre."

Nae Vasilescu

"M-a trimis a doua dupa paine si am venit dupa vreo luna jumate si tot ea cu gura mare, ca nu e painea proaspata.

Am avut neveste bune, eu eram al dracu'."

 Viata l-a facut si tata, si bunic. Nae Lazarescu nu a vorbit despre femeia care i-a daruit cu multi ani in urma o fata, insa a avut de la fiica sa trei nepoti.

 

Articol recomandat de sport.ro
Ce mesaj a transmis fotbalistul eliminat de Istvan Kovacs în Barcelona - PSG
Ce mesaj a transmis fotbalistul eliminat de Istvan Kovacs în Barcelona - PSG
Citește și...
Vasile Muraru, despre moartea prietenului sau Nae Lazarescu:
Vasile Muraru, despre moartea prietenului sau Nae Lazarescu: "Sa zambim, lui asta ii placea"

Nae Lazarescu a murit joi dimineata, la varsta de 72 de ani. Colegul si prietenul sau de o viata, Vasile Moraru, le-a transmis romanilor ca actorul nu si-ar fi dorit sa fie plans. 

NAE LAZARESCU A MURIT. Actorul cu o viata de pus pe scena si o cariera de cinci decenii
NAE LAZARESCU A MURIT. Actorul cu o viata de pus pe scena si o cariera de cinci decenii

Gongul a batut scurt si ne-a anuntat pe toti, joi dimineata, ca scena comediei romanesti este tot mai goala. Simpaticul actor Nae Lazarescu s-a retras in aplauze, la varsta de 72 de ani, dupa o lunga suferinta.

Recomandări
Politico:
Politico: "Ucraina se îndreaptă spre înfrângere". Marile atuuri pe care Putin le are în lupta pentru victorie

Întrebați un soldat ucrainean dacă mai crede că Occidentul va sta alături de Kiev "atât timp cât va fi nevoie".

Gafă rușinoasă a lui Marcel Ciolacu în Qatar. Premierul a încurcat „lecția” cu „erecția”. VIDEO
Gafă rușinoasă a lui Marcel Ciolacu în Qatar. Premierul a încurcat „lecția” cu „erecția”. VIDEO

Marcel Ciolacu a făcut o gafă jenantă în timpul unor declarații de presă susținute în Qatar. Deși avea discursul scris, premierul s-a încurcat și în loc de „lecție” a pronunțat... „erecție”.

Explozie puternică într-un bloc din Craiova. Fațada s-a prăbușit. A fost activat Planul Roșu. O femeie a murit | FOTO
Explozie puternică într-un bloc din Craiova. Fațada s-a prăbușit. A fost activat Planul Roșu. O femeie a murit | FOTO

O explozie de proporții a avut loc, miercuri, în municipiul Craiova. Deflagrația a fost atât de puternică încât fațada blocului s-a prăbușit.