Muncitori români, campioni la asfaltări în Italia. Ce escrocherie făceau de fapt

Ultima actualizare: 28-11-2018 10:13
asfaltare
Pro TV

Fraudă ingenioasă păusă la punct de un grup de englezi şi de români. în Calabria.

Nouă persoane – 2 englezi şi 7 români – au fost reţinute de carabinierii din Cosenza, în regiunea Calabria, pentru fraudă agravată. Potrivit anchetatorilor, englezii se prezentau la localnici şi la sedii de firme din localităţile Mangone şi Figline Vegliaturo, oferindu-se să le asfalteze rapid şi ieftin curţile sau drumurile de acces.

„Tocmai am terminat un şantier la 10 minute de aici, ne-a mai rămas bitum şi nu merită să-l irosim”, era textul prezentat de britanici. Lucrarea era contractată pe baza unui preţ per metrul cub de asfalt, extrem de avantajos.

Dacă oamenii le dădeau de lucru, imediat apărea o echipă de români care termina treaba într-un timp record - mai puţin de o oră. Însă, la momentul plăţii, intervenea escrocheria: factura era făcută pe metri pătraţi, nu metri cubi, suma finală fiind mult mai mare decât cea discutată iniţial.

Astfel, un bărbat care a crezut că are de plătit în jur de 600 de euro s-a trezit cu o factură de 4.650 de euro. Omul a refuzat să achite şi s-a plâns imediat la poliţie, iar escrocii, atât englezii cât şi românii, au fost rapid prinşi, la un hotel din zonă, unde stăteau de câteva zile, aşteptând să strângră o sumă cât mai mare.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO