Muncitor ucis de un mal de pământ. Lucra de doar 5 zile la firma respectivă


Ultimul update: Luni 04 Martie 2019 17:55
Data publicarii: Luni 04 Martie 2019 16:56
Categorie: Stiri actuale

Tragedie într-o comună din judeţul Galaţi. Un mal de pământ de la o lucrare de extindere a reţelei de canalizare s-a prăbuşit peste un muncitor de 27 de ani.

Pompierii din Tecuci au declanşat o operaţiune de salvare contra-cronometru şi a fost chemat în ajutor un elicopter SMURD de la Galaţi, dar, din nefericire, viaţa victimei nu a mai putut fi salvată.

Tânărul era necăsătorit şi lucra de numai cinci zile la firma respectivă. Incidentul s-a petrecut în comună Munteni, în nordul judeţului Galaţi. Angajaţii firmei de construcţii săpau şanţurile pentru extinderea reţelei de canalizare. Muncitorul de 27 de ani se afla într-un sunt adânc de aproape patru metri, când malul de pământ s-a prăbuşit peste el.

Lt. col. Eugen Chiriţă, purt. de cuv. al ISU Galaţi: "Persoană era surprinsă de un mal de pământ la aproximativ patru metri adâncime, canalul se şi inundase. A fost destul de dificil de scos, aproximativ o oră a durat toată operaţiunea."

Pompierii i-au chemat în ajutor şi pe colegii de la SMURD, care au trimis elicopterul de la Galaţi. Din nefericire, nu s-a mai putut face nimic pentru muncitor.

Dr. Angel Trifan, medic coordonator SMURD Galaţi: "Pacientul nu mai avea semne vitale, fiind instaurate semnele de moarte certa şi, drept urmare, manevre de resuscitare nici n-au mai fost începute."

Surse din cadrul anchetei susţin că malul de pământ care s-a prăbuşit nu era asigurat. Cu toate acestea, la câţiva metri de locul unde s-a petrecut tragedia se afla un panou metalic care ar fi trebuit să fie instalat în canal.

Viorel Dumitru, insp.-sef ITM Galaţi: "Cel mai probabil evenimentul s-a datorat neasigurarii malurilor săpăturii.

Atât Inspectoratul Teritorial de Muncă, cât şi Poliţia au deschis anchete în acest caz. Parchetul a deschis un dosar penal pentru ucidere din culpă.

Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon!a 

 Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din România, dar și din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

A căzut de la 7 metri când monta geamuri. Coincidenţa care i-a salvat viaţa
Muncitor îngropat la 14 metri adâncime, în timp ce săpa o fântână. Povestea unui martor
VIDEO PROTVPLUS.RO