Multe semne de intrebare si niciun raspuns in cazul ofiterului SPP care s-a impuscat, in Capitala. Ce spun anchetatorii

Ultima actualizare: 14-05-2017 06:37

Ofiterul SPP de 40 de ani care s-a impuscat pe strada, intr-o zona aglomerata din Capitala, a avut o moarte violenta, spun medicii legisti.

Anchetatorii nu au lamurit deocamdata ce anume l-a impins sa comita gestul nebunesc. Sotia lui se simte atat de rau incat nu a putut fi audiata.

Un lucru este clar: cei care investigheaza cazul pe cat de ingrozitor, pe atat de ciudat au eliminat una dintre variantele avansate de martori: ca ofiterul SPP ar fi fost urmarit in trafic inainte si au stabilit ca a fost vorba de o sinucidere. 

Printre altele, ancheta ar trebui sa gaseasca o explicatie pentru faptul ca ofiterul SPP a tras un foc in aer inainte de a se impusca.

Martor: "Eram in masina cand l-am vazut ca a tras un foc de arma in sus si apoi a incarcat, a indreptat pistolul spre el si a tras in inima. Nu a zis nimic".

De ce ar trage cineva in aer daca avea intentia sa se sinucida?

Unii militari considera ca Lucian Sanda a actionat dupa lege chiar si in acele momente dramatice. A tras un foc de avertisment pentru ca lumea din jur sa se fereasca si apoi s-a sinucis. Daca ofiterul era ingrijorat pentru soarta celor din jurul lui, de ce ar fi decis sa se omoare intr-un loc public, aglomerat? 

Apar insa si alte intrebari. A vrut sa atraga atentia asupra lui sau poate si-a verificat arma? Ori de fapt era un mesaj cu o insemnatate aparte pentru cineva? Un martor aduce in discutie un alt element controversat.

"Unii zic ca din dragoste, altii ca baietii, care ar fi dat cu piciorul in pistol, l-ar fi urmarit si el sa scape ...", spune un alt martor.

Ipoteza ca Lucian Sanda era urmarit este sustinuta si de o femeie care ar fi fost la fata locului si a notat pe Facebook:

"Treaba e nitel mai complicata in cazul asta. Tipul din BMW era urmarit de o alta masina care l-a depasit si i-a blocat calea, vazand ca e inconjurat si nu poate scapa, s-a dat jos din masina si s-a impuscat. "

Cei care au fost cel mai aproape de ofiterul SPP sunt doi tineri, care au si intervenit incercand sa il salveze.

"Am fugit spre el, am dat cu piciorul pistolului, de frica, nu stiu, si imediat l-am luat in brate. I-am luat capul si l-am tinut in sus,
ii ziceam sa respire, incercam sa il tin constient
", a povestit unul dintre tineri.

Un alt element care nu se potriveste este cel legat de locul in care si-a luat viata barbatul.

Tanarul ofiter ar locui in apropierea locului unde si-a curmat zilele. Anchetatorii trebuie sa refaca ziua de miercuri, cu locurile prin care a fost si oamenii pe care i-a contactat.

Ce se stie cu certitudine este ca Lucian Sanda era liber in ziua respectiva, insa avea arma la el, pe care o detinea legal. Se mai stie ca era casatorit si avea un copil. Locotenent-colonelul trecuse ultima testare psihologica la care fusese supus in cadrul SPP, anul trecut.

"Inteligent, serios, Lucian isi iubea ca pe ochii din cap baietelul si sotia. Din 2010 doctor in sociologie cu o lucrare muncita, nu copiata, preocupat de geopolitica Orientului Mijlociu si in special de relatiile dintre Israel si Palestina," a notat un apropiat pe Facebook.

Acesta mai crede ca depresia ar fi fost vinovata de moartea barbatului.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO