O ambulanță aflată în misiune a fost izbită de o mașină, în Pitești. Impactul a fost filmat

28-10-2019 07:20


Doi paramedici și un voluntar SMURD din Pitești, care se aflau în drum spre un pacient, au fost răniți după ce autospeciala lor a fost izbită de un autoturism.

Ambulanța, care avea semnalele acustice și luminoase în funcțiune, după cum spun polițiștii, a intrat în intersecție pe culoarea roșie a semaforului.

Impactul, în urma căruia a avut de suferit și soția șoferului care a lovit echipajul, a fost surprins de camera de bord a ambulanței.

În imaginile surprinse de camera de bord a echipajului SMURD se vede cum autospeciala intră în intersecţia din centrul oraşului Piteşti pe culoarea roşie a semaforului. Vehiculul înaintează, dar, la un moment dat, este izbit violent de o maşină care venea din partea dreaptă. În urma impactului, ambulanta s-a răsturnat pe şosea.

Cei doi paramedici şi voluntarul din autospeciala au fost răniţi.

Ionuț Tunaru purtător de cuvânt ISU Argeş: "Se îndreptau către o persoană care a suferit o fractură la nivelul membrului inferior drept. Acest caz a fost preluat ulterior de către un echipaj SAJ."

De ajutorul doctorilor a avut nevoie şi pasagera din autoturism.

Cei doi şoferi implicaţi în accident au scăpat teferi, dar au fost nevoiţi să dea explicaţii poliţiştilor.

Mădălina Epure, purtător de cuvânt IPJ Argeș: "Ambulanța SMURD se deplasa cu semnalele acustice şi luminoase în funcţiune. A fost deschis dosar penal pentru vătămare corporală din culpă."

La volanul autoturismului se afla un bărbat de 62 de ani, care le-a spus agenţilor că a accelarat pentru că voia să intre în intersecţie cât incă semaforul pentru el era verde.

Ambii conducători auto au rămas fără permis până la finalizarea anchetei.

VIDEO PROTVPLUS.RO