O ambulanță aflată în misiune a fost izbită de o mașină, în Pitești. Impactul a fost filmat

Ultima actualizare: 28-10-2019 22:23

Doi paramedici și un voluntar SMURD din Pitești, care se aflau în drum spre un pacient, au fost răniți după ce autospeciala lor a fost izbită de un autoturism.

Ambulanța, care avea semnalele acustice și luminoase în funcțiune, după cum spun polițiștii, a intrat în intersecție pe culoarea roșie a semaforului.

Impactul, în urma căruia a avut de suferit și soția șoferului care a lovit echipajul, a fost surprins de camera de bord a ambulanței.

În imaginile surprinse de camera de bord a echipajului SMURD se vede cum autospeciala intră în intersecţia din centrul oraşului Piteşti pe culoarea roşie a semaforului. Vehiculul înaintează, dar, la un moment dat, este izbit violent de o maşină care venea din partea dreaptă. În urma impactului, ambulanta s-a răsturnat pe şosea.

Cei doi paramedici şi voluntarul din autospeciala au fost răniţi.

Ionuț Tunaru purtător de cuvânt ISU Argeş: "Se îndreptau către o persoană care a suferit o fractură la nivelul membrului inferior drept. Acest caz a fost preluat ulterior de către un echipaj SAJ."

De ajutorul doctorilor a avut nevoie şi pasagera din autoturism.

Cei doi şoferi implicaţi în accident au scăpat teferi, dar au fost nevoiţi să dea explicaţii poliţiştilor.

Mădălina Epure, purtător de cuvânt IPJ Argeș: "Ambulanța SMURD se deplasa cu semnalele acustice şi luminoase în funcţiune. A fost deschis dosar penal pentru vătămare corporală din culpă."

La volanul autoturismului se afla un bărbat de 62 de ani, care le-a spus agenţilor că a accelarat pentru că voia să intre în intersecţie cât incă semaforul pentru el era verde.

Ambii conducători auto au rămas fără permis până la finalizarea anchetei.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO