Modificarile anuntate de RCS&RDS pentru toti abonatii. Intra in vigoare de marti seara

Dată publicare: 07-01-2014 19:08
Dată actualizare: 10-01-2014 06:56


RCS

Eurosport HD si Eurosport 2 HD vor fi disponibile, incepand de marti seara, in pachetele de cablu digital ale RCS&RDS, iar versiunea Eurosport cu meciurile din Premier League va putea fi receptionata si in sistemul de satelit.

 

Anuntul a fost facut de compania RCS&RDS pe contul sau oficial de Facebook, intr-o postare intitulata "Noutati legate de canalele Eurosport".

"Incepand din aceasta seara, in pachetele de cablu digital vor fi disponibile canalele Eurosport (Romania) HD si Eurosport 2 HD, iar in sistemul de satelit veti putea receptiona Eurosport (Romania). Vizionare placuta!", se spune in anuntul postat de RCS&RDS, marti, in jurul orei 18.00.

Astfel, RCS&RDS va difuza in premiera versiunile HD ale televiziunilor Eurosport si Eurosport 2. Denumirea Eurosport Romania vizeaza in fapt versiunea Eurosport care transmite meciurile de fotbal din Premier League. Surse din media au declarat pentru MEDIAFAX ca meciurile din Premier League nu vor fi transmise pe Eurosport inca in format High Definition (HD), grupul Eurosport avand in plan acest lucru in perioada urmatoare, insa restul continutului transmis va fi in format HD.

Pe de alta parte, anuntul facut marti de RCS&RDS vine in contextul in care, in luna decembrie, televiziunea Eurosport care difuza meciurile de fotbal din Premier League nu a fost retransmisa de compania RCS&RDS, nici in pachetele sale de cablu si nici pe platforma de satelit Digi TV.

Grupul Eurosport a anuntat, pe 19 decembrie 2013, intr-un comunicat remis MEDIAFAX, ca a semnat un contract cu Premier League privind drepturile de transmisie in Romania, in direct si in exclusivitate, a primei ligi din campionatul englez de fotbal, incepand din 21 decembrie si pana in anul 2016.

Insa, in ultima parte a anului trecut, grupul Eurosport si compania RCS&RDS au purtat negocieri in contextul in care contractul de distributie a televiziunilor Eurosport si Eurosport 2 pe RCS&RDS expira pe 31 decembrie 2013, dupa cum a declarat, pentru MEDIAFAX, in 22 decembrie 2013, Laura Georgescu, presedintele Consiliului National al Audiovizualului.

Pe de alta parte, pe 1 ianuarie 2014, pe site-ul televiziunii Digi Sport, detinuta de RCS&RDS, a fost postat un anunt potrivit caruia Eurosport cu meciurile din Premier League urmau sa fie difuzate din aceeasi zi si pe RCS&RDS. La momentul respectiv, Eurosport cu Premier League a fost transmis numai in pachetele de cablu ale RCS, nu si pe platforma Digi TV.

Pe de alta parte, versiunile HD ale Eurosport mai sunt disponibile in prezent si in retelele altor companii de cablu din Romania, intre care UPC Romania, Romtecom, Orange TV, Ines etc.

 

Sursa: Mediafax

Tags: rcs&rds, eurosport,


VIDEO PROTVPLUS.RO