Mișcarea #șieu. Românii au blocat străzile în zeci de orașe și au cerut autostrăzi


Ultimul update: Vineri 15 Martie 2019 21:41
Data publicarii: Vineri 15 Martie 2019 18:15
Categorie: Stiri actuale

Angajaţi din sute de companii, fabrici, şantiere de construcţii - cu toţii au încremenit vineri, pentru 15 minute. Mii de oameni din toată ţara au ieşit în stradă sau au tras pe dreapta, strigând că vor autostrăzi, la 30 de ani de la Revoluţie.

S-a întâmplat la ora 15.00, iar poliţiştii au deblocat traficul, abia după ce oamenii au oprit de bună voie manifestaţia. Inclusiv Piaţa Victoriei a fost blocată un sfert de oră, de oameni cu pancarte, care au cerut investiţii în infrastructura şi au scandat împotriva corupţiei.

La ora 15.00, Piaţa Victoriei s-a umplut de oamenii care muncesc în clădirile din apropierea Guvernului. Protestul pietonilor a fost dublat de cel al şoferilor care au oprit în mijlocul străzilor.

Mulţi şoferi au refuzat să plece de pe loc, chiar dacă poliţiştii le-au cerut acest lucru.

Şi bulevardul Barbu Văcărescu a fost blocat după ce câteva sute de angajaţi au coborât din clădirile de birouri din zona Pipera, iar şoferii s-au oprit şi ei.

Tot la ora 15, peste 200 de studenţi şi profesori s-au adunat în Piaţa Universităţii unde s-au luat de mâini şi au format simbolic o autostradă umană.

Solidari cu protestul, muncitorii de pe şantierul Primului Spital de Oncologie din România s-au oprit pentru 15 minute, timp în care membrii Asociaţiei "Dăruieşte Viaţă" au protestat în faţa ministerului de Finanţe. Deşi este cel care ar trebui să asigure finanţarea autostrăzilor, ministrul Teodorovici a declarat că va protesta.

Eugen Teodorovici, ministrul Finanţelor: "Am să particip şi eu cu mare drag pentru că ne dorim cu toţii autostrăzi."

Şi Centrul Iaşiului a fost blocat astăzi pentru 15 minute. Oamenii au strigat: "Și noi avem nevoie de autostrăzi, de industrie, de investitori!"

Circulaţia s-a oprit şi în Braşov. Şoferii au aşteptat răbdători în coloane, încurajaţi de pe margine de pietoni.

Restaurantele, barurile şi cafenelele din centrul oraşului au oprit activitatea, iar angajaţii şi turiştii au ieşit în stradă.

La Cluj, oamenii au protestat zgomots. O cofetărie a făcut un metru de autostrada din ciocolată, iar şoferii au stat cu maşinile pe avarii.

Şi şoferii din Baia Mare au blocat circulaţia. Oamenii au strigat: "Autostrăzi, nu accidente cu sutele, autostrăzi!"

Foarte multe companii private din România s-au asociat protestului. Acest magazin de mobilă nu a acceptat comenzi timp de 15 minute.

Cum era de aşteptat, în special transportatorii au fost implicaţi în proteste. 

Protestul s-a întins şi pe drumurile naţionale sau autostrăzi.

Şoferii care circulau pe autostrada A1, între Arad-Timisoara, au oprit pe banda de urgenţă. Pe drumul european E58 din Moldova, traficul a fost blocat timp de 15 minute.

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon! 

FULLSCREEN
Mișcarea #șieu. Românii au blocat străzile în zeci de orașe și au cerut autostrăzi
  • /

Sursa: Pro TV

VIDEO PROTVPLUS.RO