Ministerul român al Justiţiei a confirmat că Radu Mazăre va fi extrădat din Madagascar

14-05-2019 17:39

Radu Mazare pleaca de la Inalta Curte de Casatie si Justitie

Ana Birchall, ministrul interimar al Justiţiei, a confirmat marţi seară extrădarea fostului primar al Constanţei.

"Ministerul Justiţiei a fost informat de Interpol că procedura de extrădare a lui Radu Ştefan Mazăre a fost admisă de autorităţile din Madagascar", a anunţat marţi seară Ana Birchall. Ea nu a făcut alte precizări.

Presa din ţara africană anunţase încă de dimineaţă că Radu Mazăre va fi extrădat în România. Ministerul malgaş al Justiţiei a luat decizia după ce a fost primit dosarul de 600 de pagini trimis de la Bucureşti.

 

Mazăre trebuie să execute o sentinţă de 9 ani de închisoare

 

 

Radu Mazăre a fost arestat în Madagascar în urmă cu o săptămână, după ce a depus o cerere de prelungire a vizei sale de ședere. El fusese dat în urmărire internațională prin Interpol, fiind căutat pentru a executa o sentință definitivă de 9 ani de închisoare într-un dosar în care a retrocedat ilegal terenuri pe litoral.

Recent, într-un alt dosar de corupție, fostul primar a mai primit o condamnare de 9 ani și 10 luni, dar care nu este încă definitivă. Politicianul a fugit în insula africană Madagascar la sfârșitul anului 2017 apoi a solicitat azil politic susținând că este persecutat în țara sa. Între timp, împreună cu iubita lui Roxana Mihalache, a ridicat un complex hotelier pe malul oceanului Indian, în nordul insulei africane destinat în principal iubitorilor de sporturi acvatice.

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon! 

Sursa: Pro TV


VIDEO PROTVPLUS.RO