Mii de timișoreni, fără curent 30 de ore. Oamenilor li s-a stricat mâncarea din frigider

Ultima actualizare: 13-08-2019 10:19

S-a încins atmosfera luni seară într-un cartier din Timișoara, unde mii de oameni au rămas fără curent electric aproape 30 de ore.

Revoltați că li s-a stricat mâncarea în frigider și nu au putut folosi aparatele de aer condiționat într-o zi caniculară, localnicii au ieșit în stradă.

Cei afectați spun că furnizorul de energie electrică i-a tot amăgit cu promisiuni pentru că, într-un final, în timp ce protestau, să fie rezolvată problema.

De la mai bine de 24 de ore de la până de curent, oamenii au ieşit nemulţumiţi în stradă. În acest moment acest drum este blocat.

Revoltaţi, oamenii spun că au aşteptat aproximativ 30 de ore să fie reluată furnizarea curentului electric. În tot acest timp, au făcut nenumărate sesizări şi au primit promisiuni.

Şapte mii de consumatori au fost afectaţi. Temparaturile din case au fost greu de suportat, iar mâncarea din

Alimentarea cu energie electrică a fost reluată abia aseară, în jurul orei 22. Reprezentanţii companiei de furnizare a energiei electrice spun că s-a ajuns în această situaţie pentru că au avut de-a face cu o defecţiune la un cablu subteran. Iar lucrările s-au împotmolit sub un garaj privat - pentru că a fost dificil să găsească proprietarul.

Reprezentant ENEL: "Sunt două echipe care lucrează, plus 5 echipe de la prestatorul de servicii care au lucrat efectiv pe cablu."

În zona au ajuns şi cei de la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă, care au adus mai multe generatoare de curent electric din judeţele învecinate.

Lucian Mihoc, inspector-sef ISU Timiș: "Vor sta peste noapte aici în situaţia în care se produce un eveniment alături de cele trei pe care le aveţi vom asigura alimentarea cu energie alternativă."

Acum oamenii spun că se tem că episodul care i-a scos în stradă se poate repeta oricând.

Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon! 

 Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din România, dar și din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO