Mii de oameni au plans la inmormantarea "Patriarhului oamenilor simpli"

21-07-2011 19:17

Zi cernita la Manastirea Sfanta Maria, din Techirghiol, unde parintele Arsenie Papacioc, unul dintre marii duhovnici ai Romaniei, a fost ingropat si plins de mii de oameni, dar si de cer.

Inca de marti, de cind parintele Arsenie Papacioc a parasit lumea noastra, la 97 de ani, micuta minastire de lemn de la Techirghiol a devenit loc de pelerinaj. Iar astazi, in ziua inhumarii, mii de oameni au asteptat, chiar si pe ploaie, sa se roage o clipa la sicriul sau.

Credinciosii au ascultat in tacere slujba tinuta de inaltpreasfintitii Teofan, Mitropolitul Moldovei si Bucovinei, Casian, Arhiepiscopul Dunarii de Jos, si Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului.

Teolog din generatia de aur, Arsenie Papacioc s-a inrudit, prin taina suferintei din inchisorile comuniste, cu parintele Dumitru Staniloaie, cu martirul Valeriu Gafencu sau ieromonahul Daniil Sandu Tudor.

Unde sint mii de suflete, sint si incidente: o femeie a lesinat iar jandarmii au pus garduri, ca sa potoleasca multimea.

Abia tirziu, dupa-amiaza, oamenii au pornit spre casele lor, lasind in urma luminari aprinse si rugaciuni pentru odihna parintelui pe lumea cealalta.


VIDEO PROTVPLUS.RO