Metoda prin care mai multe minore au fost păcălite de proxeneți. O tânără a murit

Ultima actualizare: 16-01-2019 18:09

Descinderi simultane, miercuri dimineaţă, la 13 adrese din Argeş, Maramureş şi Elveţia, unde locuiesc membrii unei grupări suspectate de trafic de persoane şi proxenetism.

Bărbaţii sunt în vizorul investigatorilor de peste doi ani, pentru că ar fi recrutat prin aşa-numita metoda loverboy mai multe tinere pe care le-au obligat apoi să se prostitueze în Elveţia. Printre victime, ar fi şi minore, susţin poliţiştii.

Ancheta a pornit în octombrie 2016, în Elevetia. O lună mai târziu, una dintre femeile exploatate de reţea a fost ucisă de un client, cu numeroase lovituri de cuţit. Victima a fost apoi abandonată într-o pădure din Franţa, în apropierea orașului Becanson, aflat la granița cu Elveția.

Cercetările s-au intensificat, iar anchetatorii au început să intercepteze convorbirile telefonice ale membrilor reţelei. Astfel, au aflat că suspecţii racolau tinere pe internet, în apropierea şcolilor sau a centrelor pentru minori.

Iniţial, le copleşeau cu atenţie şi cadouri, spunând că au gânduri serioase şi vor să întemeieze o familie. Ulterior, le cereau să se prostitueze pentru a acoperi cheltuielile cuplului, a plăti diverse datorii sau a construi o casă.

În cele din urmă, victimele ajungeau să se teamă de ei şi executau toate ordinele primite. Procurorii DIICOT estimează că reţeaua ar fi obţinut, din activitatea infracţională, peste 2 milioane de euro.

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon! 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO