Mesajul românilor plecați din țară: "Ne-aţi luat destul. România rămâne ţara noastră"


Ultimul update: Miercuri 28 Noiembrie 2018 10:13
Data publicarii: Sambata 11 August 2018 19:17
Categorie: Stiri actuale

O hartă a luminii adusă din toate colţurile lumii s-a aprins vineri seară, în Piaţa Victoriei.

Mulţi dintre cei care au aprins luminile telefoanelor sunt români care şi-au lăsat acasă copiii, părinţii şi casele, pentru a căuta printre străini o şansă pe care nu au primit-o în ţara lor, nici la aproape 30 de ani de la revoluţie.

Român stabilit în Marea Britanie: "Ne-aţi luat destul! Ne-aţi luat dragostea de copii pentru că ne-aţi ţinut departe de ei şi multe mame, când vorbesc cu copiii lor, închid telefonul şi se întorc într-o parte şi plâng în hohote! Mulţi părinţi care şi-au lăsat copiii acasă. Copiii noştri au crescut peste hotare, se întorc în patria mamă şi nu ştiu să vorbească româneşte. Veniţi aici!"

Umiliţi şi goniţi pentru că au venit să ceară o şansă de a se întoarce acasă. Aşa spun că s-au simţit românii care au venit de pretutindeni în piaţa Victoriei.

Român plecat în Italia: "Avem 15 ani de când suntem plecaţi. Am dori să revenim în ţară la noi. Vrem să fim conduşi de oameni capabili să ne readucă înapoi în ţară. Ne-am săturat."

Românii din diaspora au vrut să se distanţeze de cei care au instigat la violenţă. Unii le-au cerut jandarmilor să vină de partea lor.

Protestatară: "Veniţi şi voi că şi pentru voi luptăm. Veniţi aici, hai şi voi. Hai veniţi pe partea asta. Hai veniţi aici ca şi pentru copiii voştri suntem aici. Suntem în aceeaşi echipă!"

Român plecat în Canada: "Eu am venit special din Canada pentru aceste evenimente pentru că sunt român şi nu mai vreau ca alţi copii, cs alţi romani să trăiască viaţa în mizerie pe care am trăit-o 21 de ani aici, în România. Şi eu vreau să mă întorc în ţara mea!"

Român plecat în Italia: "Venim din Milano. Chiar dacă suntem plecaţi de mulţi ani, România rămâne ţara noastră."

Român stabilit în Canada: "Vreau să lupt pentru ţara mea, nu numai pentru mine că eu am acolo în Canada. Copiii noştri, nepoţii mei, familia mea, prietenii şi toţi românii trebuie să trăiască bine şi să se întoarcă în ţara lor."

Român stabilit în Italia: "Am mustrări de conştiinţă pentru bunicii mei care au murit în război, ei au plecat la război tot pentru copiii lor, pentru viitorul ţării. Trebuie să dispară mafia, nepotismul, spaga, mită.  Mulţi din Italia spun că suntem în urmă cu 80 de ani şi au dreptate. Trebuie să ne rupem maşinile să ajungem acasă, să ne vedem familia."

Totuşi, mulţi nu vor să îşi piardă speranţa că în ţara de baştină, e loc de mai bine!

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din România, dar și din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

VIDEO PROTVPLUS.RO