Melescanu s-a intalnit cu Viktor Orban pentru discutii legate de relansarea parteneriatului romano-ungar

Ultimul update: Joi 02 Martie 2017 07:06
Data publicarii: Luni 27 Februarie 2017 23:08
Categorie: Actualitate
Theodor Melescanu - stiri

Ministrul de Externe Teodor Melescanu a participat, luni, la reuniunea anuala a diplomatiei ungare, ocazie cu care a avut convorbiri cu premierul Ungariei Viktor Orban si ministrul de Externe Péter Szijjártó.

Discutiile cu cei doi oficiali au vizat, printre altele, relansarea parteenriatului romano-maghiar.

Vizita ministrul Afacerilor Externe, Teodor Melescanu la Budapesta a fost facuta la invitatia ministrului ungar al Afacerilor Externe si Comertului Exterior, Péter Szijjártó.

Programul vizitei a inclus o intrevedere cu prim-ministrul Ungariei, Viktor Orbán, sustinerea unei alocutiuni in cadrul Reuniunii anuale a ambasadorilor ungari, consultari cu ministrul Péter Szijjárto, urmate de un dejun de lucru si de o conferinta de presa comuna a ministrilor de externe roman si ungar.

”Intrevederea cu premierul ungar Viktor Orbán a ilustrat vointa si interesul reciproc al celor doua parti pentru o relatie solida si pragmatica intre Romania si Ungaria, bazata pe increderea si respectul reciproc dintre doua state vecine, membre ale Uniunii Europene si NATO. Ministrul Teodor Melescanu a relevat caracterul prioritar pe care Guvernul Romaniei il acorda relatiei de parteneriat strategic cu Ungaria, precum si importanta unui dialog constructiv, prin care sa poata fi abordate cu deschidere toate temele de interes”, se arata intr-un comunicat al MAE, in care se mai spus ca Orban si Melescanu au discutat si despre posibilitatea reluarii sedintelor comune ale guvernelor din cele doua tari.

Tot despre parteneriatul si cooperarea romano-ungara s-a discutat si in cadrul intrevederii lui Melescanu cu omologul sau ungar, Péter Szijjártó. Acesta a fost invitat sa participe, la randul sau, la reuniunea anuala a diplomatiei romanesti.

”Cei doi demnitari au convenit continuarea dezvoltarii cooperarii economice, precum si cresterea investitiilor reciproce, inclusiv prin valorificarea in continuare a cadrului conferit de Comisia Mixta Interguvernamentala Romano-Ungara de Cooperare Economica, cu rol important in pregatirea unei viitoare sedinte comune a celor doua guverne. Au fost salutate proiectele de cooperare sectoriala, acoperind multiple domenii, printre care energia, transporturile si infrastructura si a fost exprimat angajamentul de a continua implementarea proiectelor aflate in derulare, respectiv de a identifica noi oportunitati de cooperare (...) De asemenea, a avut loc un schimb de opinii privind identificarea unei solutii mutual acceptabile privind mostenirea lui Emanoil Gojdu”, precizeaza sursa citata.

Ministrul Teodor Melescanu s-a intalnit cu reprezentanti ai comunitatii romane din Ungaria, in prezenta lui Siluan Julanul, episcopul Eparhiei Ortodoxe Romane din Ungaria.

”A avut loc un schimb de opinii cu privire la problemele cu care se confrunta minoritatea romana, cu accent asupra necesitatii unei implicari mai substantiale a partenerilor ungari pentru asigurarea respectarii si promovarii drepturilor persoanelor apartinand minoritatii romane din Ungaria”, informeaza Ministerul de Externe.

Theodor Melescanu - stiri Seymour Hersh, jurnalist castigator al premiului Pulitzer

Sursa: News.ro

Ministrul de Externe, Teodor Melescanu, audiat la DNA in dosarul privind OUG 13:
Ministrul de Externe, Teodor Melescanu, audiat la DNA in dosarul privind OUG 13: "Am respectat toate prevederile legale"
Ministrul de Interne, Carmen Dan, audiat la DNA. Teodor Melescanu urmeaza sa ajunga si el in fata procurorilor
Ministrul de Interne, Carmen Dan, audiat la DNA. Teodor Melescanu urmeaza sa ajunga si el in fata procurorilor
Premierul Sorin Grindeanu, la Bruxelles: Voi propune ca ministru al Justitiei o persoana apolitica, din afara coalitiei
Premierul Sorin Grindeanu, la Bruxelles: Voi propune ca ministru al Justitiei o persoana apolitica, din afara coalitiei
VIDEO PROTVPLUS.RO
recidivist, atac, alba iulia
Anunțul medicilor despre tânăra tâlhărită în Alba Iulia. Unde se ducea în momentul atacului
Percheziții la suspecți de braconaj. Ce au descoperit anchetatorii
Cele mai scăzute temperaturi din țară, înregistrate la Brașov. A fost mai frig decât pe Vârful Omu
Recidivistul care a atacat o tânără în scara blocului a scăpat cu "marea eliberare" a lui Toader
Scene de comedie la Galați. Doi muncitori scot apa dintr-o groapă cu lopata. VIDEO
BBC: România, țara în care 96% din cetățeni dețin o locuință
Copii, zapada
Cinci școli, închise din cauza vremii. Când se reiau cursurile
Coadă uriaşă la vulcanizare, după venirea iernii. "Până dimineaţă trebuie să aştept"
Nou cutremur în judeţul Vrancea. S-a produs la 70 de kilometri adâncime
Un TIR a rămas suspendat pe Podul din Măgurele, din cauza poleiului
Botoşaniul nu are sare şi nisip pentru deszăpezire. Primar: "Dacă dă îngheţ, am pus-o"
Au rămas fără casă chiar în prag de iarnă. Pompierii nu au mai putut salva nimic