Măsuri excepționale pentru vizita Papei în București. 50.000 de pelerini vor sosi


Ultimul update: Vineri 24 Mai 2019 20:37
Data publicarii: Vineri 24 Mai 2019 19:58
Categorie: Stiri actuale

Vizita Papei Francisc în România impune decizii excepţionale.

Autorităţile au decis ca vineri 31 mai să suspende cursurile în toate şcolile şi grădiniţele, din Bucureşti, iar joi, în timpul pregătirilor, vor fi închise unităţile de învăţământ din apropierea traseului.

Măsurile de securitate vor fi draconice, au anunţat autorităţile, care susţin că oraşul va fi închis de la aeroport până aproape de Dealul Mitropoliei.

Poliţia a cerut ca toate grădiniţele şi şcolile din Bucureşti să-şi suspende activitatea. Părinţii copiilor ar aglomera traficul, care oricum va avea de suferit din cauza restricţiilor.

Vineri vor fi închise toate școlile din București. Joi, în timpul pregătirilor, vor fi închise doar școlile din imediata apropiere a traseului oficial. Este vorba de unităţi din imediata apropiere, la 2-3 km distanță. De asemenea, unităţile de învăţământ care vor să-şi suspende cursurile pot să o facă, dar terbuie să notifice Inspectoratul de învăţământ Bucureşti."

Gabriela Firea, primarul Capitalei: "Cred că cei care vor închidere parţială nu ştiu ce se va întâmpla în Bucureşti. În Sibiu o săptămână s-au suspendat cursurile şi s-a luat o decizie bună. Oricum suntem la finalul anului şcolar."

Papa Francisc va ateriza pe Otopeni vineri la ora 11:30. La 12:10 va avea fi primit de preşedintele Klaus Iohannis la Palatul Cotroceni. La 15:45 de minute va ajunge pe Dealul Mitropoliei, pentru întâlnirea cu Patriarhul Daniel, iar la ora 17:00 va saluta mulţimea la Catedrala Naţională, unde se va rosti Tatăl Nostru. Ziua se încheie la Catedrala Sfântul Iosif cu slujba oficiată de Suveranul Pontif.

Întreg sistemul de iluminat a fost schimbat şi se instalează zeci de leduri.

Vineri, slujba de la Catedrala Sfântul Iosif va dura puţin peste 60 de minute şi deşi va începe la ora 18:00 accesul în această zonă se va face la ora 12:00. Toţi cei care s-au înscris pentru a participa la acest eveniment istoric vor putea intra în zona securizată. Toate străzile vor fi închise, iar perimetrul va fi împrejmuit de aceste garduri metalice ce se vor întinde până spre Palatul Regal. Mulţimea va sta de o parte şi de alta, iar pe mijloc va rămâne un culoar liber pentru momentul în care Papa Francisc va ieşi să salute şi să îmbrăţişeze oamenii.

50.000 de pelerini vor veni în Bucureşti cu această ocazie, iar Societatea de Transport anunţă că va suplimenta numărul de autobuze.

Papa ajunge la Șumuleu Ciuc sâmbăta. 6 femei îi pregăteau vineri veşmintele.

Pe traseul pe care va trece Papa nu vor circula mașini încă de vineri de la ora 20:00. Au fost amenajate 25 de zone unde vor putea parca peste 1.100 de autocare și peste 4.600 de autoturisme, iar oamenii o vor lua la pas 4-5 km căci accesul pe deal se face doar pe jos.

Riveranii vor putea intra cu mașinile în curți doar până sâmbătă la 6 dimineața.

Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon!   

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din România, dar și din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Măsurile luate pentru vizita Papei Francisc. Când se închid școlile și grădinițele
BNR lansează monede care celebrează vizita Papei în România. Ce valoare au
VIDEO PROTVPLUS.RO