Măsuri drastice pentru reducerea poluării din Ploiești, orașul din țară înconjurat de cele mai multe rafinării

×
Codul embed a fost copiat

Măsuri drastice sunt cerute de autorități în cazul aerului poluat din Ploiești. Rafinăriile și o fabrică de detergent sunt sfătuite să își reducă activitatea și chiar producția în unele momente.

Și asta pentru că în anumite condiții meteo substanțe precum benzenul sau toluenul depășesc de câteva ori maximele admise. Iar aerul devine irespirabil.

Ploieştiul este oraşul din România înconjurat de cele mai multe rafinării. În plus, acolo exista şi o fabrică de detergent. Iar oamenii se plâng că au de suferit.

"E poluat, ce să mai, asta e adevărul. Avem şi noi copii şi sunt tot felul de probleme în urma acestor poluări în primul rând că au foarte multe alergii în timp."

"Bine ar fi să avem şi noi un aer curat, să respirăm şi noi că tot omul. Să facă ceva să nu mai polueze."

Autorităţile vor să încerce, pe cât posibil, să reducă poluarea. Şi spun că este nevoie de echipamente mai puţin poluante şi staţii performanţe de monitorizare a calităţii aerului.

Ion Onuțu, profesor universitar UPG Ploieşti: "Condiţiile de mediu până la urmă şi climatul sunt influenţate. Creşterea temperaturii de aceste emisii pe care nu le controlăm nu mai vorbim de afectarea sănătăţii."

Dar specialiştii vin şi cu recomandări de reducere a producţiei în anumite momente pentru a îmbunătăţi calitatea aerului. Şi asta pentru că substanţele rezultate în timpul procesului de fabricare cumulate cu anumite condiţii meteo fac aerul din oraş irespirabil.

Graţiela Locadia Gavrilescu, ministrul Mediului: "La anumite momente din zi, din noapte când vor fi anumite fenomene perturbatoare meteo operatorii economici să ştie cum să acționeze astfel încât să nu le explodeze o anumită creştere a emisiilor de benzene. În momentele acelea o să îşi diminueze capacitatea de producţie."

Potrivit autorităţilor, Administraţia Naţională de Meteorologie va pune la dispoziţia producătorilor toate informaţiile necesare.

Gabriela Băncilă, şef centru naţional de prognoze meteorologice: "Condiţiile meteorologice pot fi caracterizate ca fiind nefavorabile dispersiei. Presiunea atmosferică ridicată de asemenea prezenta stratului de nori jos care să persiste mai multe zile în şir sunt anumite situaţii în care vântul calm adică vântul nu depăşeşte viteza de 0,5 metri pe secundă."

Tot pentru a reduce poluarea, rafinăriile au fost de acord să ajute la mărirea suprafeţei verde din oraş sau la crearea unor zone forestiere de protecţie.

Citește și...
Poluarea ucide mai mulţi oameni decât fumatul. Câţi români mor anual din acest motiv
Poluarea ucide mai mulţi oameni decât fumatul. Câţi români mor anual din acest motiv

Poluarea aerului ucide aproape nouă milioane de oameni în fiecare an, cu peste 1,6 milioane mai mult decât fumatul.

Recomandări
Un bărbat a fost arestat, după ce a tras cu arma într-un birou de recrutare din Irkuţk | VIDEO
Un bărbat a fost arestat, după ce a tras cu arma într-un birou de recrutare din Irkuţk | VIDEO

Guvernatorul regiunii Irkuţk din Rusia a anunţat, luni, că un bărbat a fost arestat după ce a tras cu arma într-un birou local de recrutare.

Dreapta naționalistă a câștigat alegerile din Italia. Giorgia Meloni, favorită pentru a deveni premier
Dreapta naționalistă a câștigat alegerile din Italia. Giorgia Meloni, favorită pentru a deveni premier

Partidul cu rădăcini fasciste Fraţii Italiei (Fratelli d'Italia, FDI), condus de Giorgia Meloni, s-a clasat pe primul loc la alegerile legislative desfăşurate duminică în Italia, un eveniment fără precedent din 1945.  

Omul de afaceri apropiat Kremlinului Evgheni Prigojin recunoaşte că a înfiinţat grupul paramilitar Wagner
Omul de afaceri apropiat Kremlinului Evgheni Prigojin recunoaşte că a înfiinţat grupul paramilitar Wagner

Un om de afaceri rus apropiat Kremlinului, Evgheni Prigojin, recunoaşte luni că a înfiinţat, în 2014, grupul paramilitar Wagner, cu scopul de a lupta în Ucraina, şi recunoaşte, de asemenea, prezenţa acestuia în Africa şi America Latină.