Mărturii teribile ale rudelor tinerei moarte la 19 ani: "Nu s-au gândit că a născut un copil"


Ultimul update: Joi 07 Noiembrie 2019 20:26
Data publicarii: Joi 07 Noiembrie 2019 20:06
Categorie: Stiri actuale

Au loc mai multe anchete la Spitalul din Brăila, după ce o tânără de 19 ani, care a născut recent, a murit pentru că medicii care ar fi trebuit să o trateze nu şi-au dat seama ce se întâmplă cu ea.

O fată de 19 ani a murit la o lună după ce a născut. A primit trei diagnostice, toate greșite

Abia la autopsie, legiştii au constatat că întreg corpul îi fusese afectat de o infecţie, provocată de un fragment de plancetă, rămas în uter. În acest caz, a fost deschis un dosar penal, pentru ucidere de culpă.

Ana-Maria a născut, acum o lună, la maternitatea din Brăila, o fetiţă perfect sănătoasă. Naşterea a avut loc pe cale naturală şi nu au existat complicaţii. La începutul săptămânii trecute însă, tânăra a început să se simtă rău.

Adriana Păduraru, mama fetei: „De vineri i s-a făcut rău, a zis că o doare un picior foarte tare, până când n-a mai putut să meargă. Am chemat ambulanța, a zis să meargă la spital. Știau că este lăuză și n-au dus-o la maternitate, cum e regulă. Au dus-o la Spitalul 3, acolo i s-au făcut raze și i-au zis că are discopatie lombară. I-au dat antiinflamatoare și au trimis-o acasă.”

Starea de sănătate a tinerei a continuat se agraveze iar, a doua zi, familia ei a chemat din nou ambulanța. Transportata a doua oară la Spitalul Judeţean din Brăila, Ana Maria a primit alt diagnostic.

Adriana Păduraru, mama fetei: „Mi-a zis că e suspectă de bacteria meningococ. Meningită. Așa și că ar fi bine să luăm preventiv toți și să îi facem și copilului tratament de profilaxie. Apoi au transferat-o la Terapie Intensivă, unde deja ea nu mai era conștientă, când au transferat-o.”

Leontin Păduraru, tatăl fetei: "Am zis: domnule, plătim noi elicopter, tot pe banii noştri, numai să-mi salvez copilul. Dacă dumneavoastră nu mai puteţi, nu mai sunteţi în stare, v-aţi pierdut aicea. A zis doamna doctor: Că ştiţi că am intubat-o, ca starea ei s-a agravat."

Peste câteva ore, Ana Maria s-a stins. Medicul legist vorbeşte despre o infecţie generalizată, provocată de un fragment de placenta rămas în uter în urma naşterii.

Dr. Gina Ilie, dir. Serviciul de Medicină Legală Brăila: „S-a dezvoltat o necroză uterină pe un mic fragment placentar restan aderent la zona fundică a uterului. Toată această poveste ignorată a generat drama care a dus la decesul fetei”.

Potrivit familiei, femeii nu i s-a făcut o ecografie uterină.

Cristofon Petre, soţul Anei-Maria: "Ne-au tratat cu indiferenţa maximă. Nu s-au gândit că a născut un copil."

Dr. Alina Neacșu, director medical Spitalul Județean Brăila: „Am solicitat comisiei de analiză a deceselor intraspitalicești din cadrul spitalului analiza acestui caz, pentru a se stabili dacă există vreo suspiciune în acordarea serviciilor medicale pacientei decedate”.

Insp. Laura Belciugan, purtător de cuvânt al IPJ Brăila: „În cauză a fost întocmit dosar penal și se continuă cercetările sub aspectul săvârșirii infracțiunii de ucidere din culpă.”

Oamenii nu au bani să plătească un avocat ca să deschidă un proces spitalului dar spera că vinovaţii să fie pedepsiţi.

O fată de 19 ani a murit la o lună după ce a născut. A primit trei diagnostice, toate greșite
VIDEO PROTVPLUS.RO