Marturia studentei in dosarul profesorului Parpucea de la Cluj. Cerea sex contra note la examene

08-05-2012 20:33


Ilie Parpucea

Profesorul Ilie Parpucea, fost angajat al Facultatii de Stiinte Economice si Gestiunea Afacerilor (FSEGA) din Cluj, care fusese filmat de o studenta in timp ce ii cerea favoruri sexuale, ar fi conditionat astfel trecerea unui examen.

La Tribunalul Cluj a avut loc, marti, primul termen in dosarul in care profesorul Ilie Parpucea este judecat pentru ca ar fi pretins favoruri sexuale unei studente, transmite corespondentul MEDIAFAX.

La termenul de marti au fost audiati trei martori, printre care si studenta care l-a filmat pe profesor. Studenta a declarat, inainte de a intra in sala de judecata, ca nimeni nu trebuie sa isi permita sa isi bata joc de ea.

"Eu i-am spus si domnului profesor si procurorului, nu s-a nascut omul care sa isi bata joc de mine si i-am spus «domn' profesor, imi pare foarte rau de situatia creata, dar nu sunt persoana de care sa va bateti joc»", a declarat tanara.

VEDETI AICI VIDEO: Filmarea compromitatoare cu profesorul Parpucea

Conform unor surse judiciare, in fata judecatorilor, studenta a afirmat ca Ilie Parpucea a picat-o, timp de trei ani, la acelasi examen, iar in sesiunea de restante i-a cerut diverse servicii sexuale pentru a-i da nota de trecere.

Ceilalti doi martori audiati au fost decanul Facultatii de Stiinte Economice, Dumitru Matis, si un asistent al lui Ilie Parpucea. Procesul de desfasoara cu usile inchise.

VEDETI VIDEO: Cum a reactionat profesorul care cere sex pentru o nota de trecere

O studenta de anul III de la FSEGA l-a filmat pe profesorul de matematica Ilie Parpucea, in varsta de 61 de ani, cu o camera ascunsa, intr-o camera de camin de la Economica I, acesta fiind dezbracat.

Profesorul a fost filmat in timp ce ii spunea studentei, in camera de camin, "Dezbraca-te, ca nu avem timp". Studenta a declarat ca profesorul a incercat sa puna mana pe ea si a intrebat-o daca este pregatita, dupa care i-a spus sa nu fie naiva.

Studenta a spus ca nu se astepta la acest comportament si a fugit din camera. De asemenea, studenta a afirmat ca ii ceruse lui Parpucea ajutorul la examenul de licenta si s-a intalnit cu acesta de mai multe ori atat in biroul profesorului, cat si in camera de camin pe care o folosea cadrul didactic.

Ulterior, Facultatea de Stiinte Economice si Gestiunea Afacerilor (FSEGA) din cadrul Universitatii "Babes-Bolyai" (UBB) Cluj-Napoca a constituit o comisie de analiza a comportamentului profesorului.

Materialul de la care a pornit scandalul. Investigatie cu CAMERA ASCUNSA. Un profesor doctor in matematica cere sex pentru o nota de trecere

Senatul Universitatii "Babes-Bolyai" (UBB) Cluj-Napoca a aprobat, in iulie 2011, desfacerea contractului de munca al profesorului Ilie Parpucea de la Facultatea de Stiinte Economice si Gestiunea Afacerilor (FSEGA).

Parpucea a fost cercetat si de Inspectoratul de Politie Judetean (IPJ) Cluj sub aspectul savarsirii infractiunii de hartuire sexuala, dosarul fiind apoi inaintat Parchetului.

Sursa: Mediafax

VIDEO PROTVPLUS.RO