Marii actori ai României îi cer Gabrielei Firea să anuleze demiterea Dorinei Lazăr

Ultimul update: Luni 11 Septembrie 2017 15:56
Data publicarii: Marti 05 Septembrie 2017 17:22
Categorie: Actualitate
Ion Caramitru, Dorina Lazăr

Uniunea Teatrală din România, organizație din care fac parte aproape toți marii actori ai României, a transmis o scrisoare deschisă primarului general al Capitalei Gabriela Firea, în care îi solicită să anuleze decizia de demitere a Dorinei Lazăr.

Primăria Municipiului București a anunţat, miercuri, că Dorinei Lazăr i-a fost încetat contractul de management la Teatrul Odeon şi că actriţa a fost înlocuită în funcţie, în regim de interimat, de Dumitru Cristian Şofron, până la organizarea concursului de proiecte de management, conform legii.

Actriţa a declarat atunci, pentru News.ro, că nu ştie despre ce clauze este vorba şi că desfide pe oricine şi-ar închipui că şi-a însuşit vreo sumă din banii instituţiei teatrale.

Vineri, 1 septembrie 2017, Uniunea Teatrală din România – UNITER a organizat o conferință de presă susținută de Dorina Lazăr, eveniment la care au participat mari nume din teatrul românesc, printre care: Victor Rebengiuc, Mariana Mihuț, Marcel Iureș, George Mihăiță, Ludmila Patlanjoglu, Marina Constantinescu, Lia Bugnar, regizorul Radu Afrim, alături de mulţi alţi artişti.

Conform unui comunicat al UNITER, cei prezenți au ținut să sublinieze meritele artistice și manageriale ale Dorinei Lazăr, ”cea care a slujit și slujește Teatrul Giulești-Odeon încă din 1969”.

Activitatea managerială a doamnei Dorina Lazăr s-a reflectat, an de an, în calitatea repertoriului și a performanțelor artistice ale colectivului teatral, în interesul și aprecierile criticii de specialitate, dar, mai ales, ale numerosului public ce a frecventat și frecventează Teatrul Odeon, precum și în evaluările, anuale, ale rezultatelor sale manageriale.”

De altfel, anvergura meritelor artistice și manageriale ale doamnei Dorina Lazăr – Premiul UNITER pentru întreaga activitate în anul 2008, Ordinul Național Serviciul Credincios în grad de cavaler, decoraţie obţinută în anul 2000, Cavaler al Ordinului Artelor și Literelor din Franța din 2012, precum și Premiul pentru întreaga activitate la Premiile Municipiului București pentru Artă și Cultură, Secțiunea Artele Spectacolului în anul 2009, a fost recunoscută și prin acordarea, potrivit legii, a indemnizației de merit (Lg.118 /2002) ce consfințește și răsplătește cele mai importante personalități ale științei, artei și sportului din România.

Toate aceste fapte și argumente – artistice, manageriale, instituționale și legale – sunt temeiul pentru care Senatul UNITER, în unanimitate, vă solicită, Stimată Doamnă Primar General, să anulați Dispoziția nr. 1181 din 24 august 2017, prin care ați decis încetarea Contractului de management nr. 41 din 18 decembrie 2015 și să repuneți pe doamna Dorina Lazăr în funcția de director al Teatrului Odeon. ” - se mai arată în scrisoarea deschisă, semnată de președintele UNITER Ion Caramitru.

Ion Caramitru, Dorina Lazăr Seymour Hersh, jurnalist castigator al premiului Pulitzer

Sursa: Pro TV

Dorina Lazăr demisă prin curier de la conducerea Teatrului Odeon. Reacția marilor actori
Dorina Lazăr demisă prin curier de la conducerea Teatrului Odeon. Reacția marilor actori
Proteste în Capitală după ce Primăria a demis-o pe Dorina Lazăr
Proteste în Capitală după ce Primăria a demis-o pe Dorina Lazăr
Actorii Teatrului Odeon contesta comisia CGMB. Dorina Lazar:
Actorii Teatrului Odeon contesta comisia CGMB. Dorina Lazar: "Un consilier a cerut controlul dupa ce nu i-am angajat nevasta"
VIDEO PROTVPLUS.RO
Muncitori la Galati
Scene de comedie la Galați. Doi muncitori scot apa dintr-o groapă cu lopata. VIDEO
BBC: România, țara în care 96% din cetățeni dețin o locuință
Cinci școli, închise din cauza vremii. Când se reiau cursurile
Coadă uriaşă la vulcanizare, după venirea iernii. "Până dimineaţă trebuie să aştept"
Nou cutremur în judeţul Vrancea. S-a produs la 70 de kilometri adâncime
Un TIR a rămas suspendat pe Podul din Măgurele, din cauza poleiului
deszapezire botosani
Botoşaniul nu are sare şi nisip pentru deszăpezire. Primar: "Dacă dă îngheţ, am pus-o"
Au rămas fără casă chiar în prag de iarnă. Pompierii nu au mai putut salva nimic
Starea tinerei tâlhărite în scara blocului din Alba Iulia. Agresorul fusese eliberat recent din închisoare
Maria Grapini, implicată într-un accident rutier. „Îngerul meu a fost la post”
Comisarul european pentru justiţie vine în România. Discuţii cu Iohannis, Toader şi cu şefa ICCJ
Şofer de autocar filmat în timp ce face o depășire periculoasă în ”curba morții”, din Suceava. VIDEO