MApN: Elicoptere militare NU vor pulveriza deasupra Bucureștiului substanțe dezinfectante


Ultimul update: Joi 19 Martie 2020 22:35
Data publicarii: Joi 19 Martie 2020 21:46
Categorie: Stiri actuale
Fake News

MApN a dezmințit un mesaj răspândit pe rețelele de socializare, care recomanda bucureștenilor să își țină gramurile închise, deoarece elicoptere militare ar urma să puverizeze o substanță dezinfectantă.

„Vă semnalăm o informație falsă, distribuită pe rețeaua WhatsApp: Un avertisment cu privire la o așa-zisă misiune a Forțelor Aeriene Române, prin care elicoptere militare ar urma să pulverizeze deasupra Municipiului București substanțe dezinfectante. Autorul acestei dezinformări cere populației să nu deschidă ușile și ferestrele pe timpul acestei nopți”, a transmis Ministerul Apărării Naționale.

MApN precizează că această informație este în totalitate falsă, iar Forțele Aeriene nu au primit o asemenea misiune. „Elicopterele din dotarea Armatei României nu dispun, la acest moment, de capabilități tehnice care să permită dispersarea/pulverizarea de substanțe lichide în aer”.

De la declanșarea crizei coronavirusului, mai multe informații false au fost răspândite în mediul online, pe care le puteți consulta AICI

 

Sursa: Pro TV

VIDEO PROTVPLUS.RO