Mama Luizei Melencu a depus o plângere penală la Parchet: „Am fost umiliți”

Ultima actualizare: 30-09-2019 18:00

Monica Georgeta Melencu a spus că a fost "forţată" şi "umilită" de un comisar de poliţie atunci când i s-au prelevat probe biologice în vederea unei noi expertize ADN.

UPDATE 17:00 Surse din anchetă susţin că mama Luizei nu a fost obligată, aşa cum a afirmat. Totuşi, în Poliţie a fost declanşată o anchetă internă.

 

 

Mama Luizei, fata de 18 ani dispărută în luna aprilie la Caracal, a făcut declarațiile luni, la ieşirea de la Institutul Naţional de Criminalistică, aflat în sediul IGPR, relatează Agerpres.

„Am fost umiliţi, am fost forţată pur şi simplu. M-am răzgândit, nu am vrut să dau acest test. Nu îmi plac regulile care s-au pus aici. Nu s-a lăsat să ne explice despre ce este vorba. Comisarul a luat foc şi, pur şi simplu, m-a ameninţat”, a spus Monica Melencu, la ieşirea din sediul IGPR.

Avocatul acesteia, Tonel Pop, a adăugat că, în momentul în care şeful laboratorului a început să-i explice mamei Luizei despre cum va decurge procedura de recoltare, a intervenit un comisar de poliţie, care l-a ameninţat pe şeful laboratorului să înceteze.

"Dânsa a venit să respecte hotărârea judecătorească. Şeful laboratorului de criminalistică a început să-i explice doamnei, cu o hârtie, cu nişte scheme, ce înseamnă ADN, ce vor să îi facă. În momentul în care şeful laboratorului a început să dea amănunte, atunci comisarul Ciobanu a spus că dânsul dirijează ancheta şi nu l-a mai lăsat pe şeful laboratorului, i-a interzis să mai dea o explicaţie. Proba a fost prelevată. (...) Nu l-a lăsat pe şeful laboratorului să explice, l-a ameninţat. Domnul comisar Ciobanu, şeful Secţiei 4, a intervenit într-un mod brutal, agresiv verbal şi l-a ameninţat", a susţinut avocatul.

Mama Luizei Melencu - plângere penală la Parchetul General

 

Monica Georgeta Melencu s-a întâlnit luni cu procurorul general interimar Bogdan Licu şi a anunţat că a depus o plângere penală la Parchetul General.

"Am simţit că vorbim cu un om, nu cu un procuror general, un om care a putut să facă distincţia între teroare şi omenie", a declarat Monica Melencu, la ieşirea din sediul Parchetului General, conform Agerpres.

Bunicul Luizei a explicat că au depus o plângere la Parchetul General, însă avocatul familiei, Tonel Pop, a refuzat să spună împotriva cui a fost depusă această plângere.

"Nu pot să vă spun exact. Sunt nişte plângeri, care sunt făcute la domnia sa. Situaţia a degenerat. Noi am venit şi am spus că la acest moment, dacă se va continua cu astfel de teroare, pur şi simplu Parchetul General, instituţiile statului se destabilizează. (...) Procurorul general nu poate să intre în dosarul cauzei, dar când instituţia statului este în pericol prin unele chestiuni administrative sau de conduită care nu este normală, legală sau care instigă populaţia sau care revoltă populaţia, atunci managerii acestei instituţii din statul român, CSM, ministrul Justiţiei, inclusiv procurorul general, trebuie să ia măsuri. Vom vedea măsurile", a declarat avocatul familiei Melencu.

 

DIICOT a solicitat săptămâna trecută ajutorul Biroului Federal de Investigaţii (FBI) pentru efectuarea unei expertize genetice prin care să se stabilească profilul genetic (ADN) în cazul Luizei Melencu, dar şi pentru a stabili profilul psihologic/comportamental al lui Gheorghe Dincă, suspectul crimelor de la Caracal.

Iniţial, mama Luizei a refuzat să i se recolteze probe biologice, ea fiind amendată de DIICOT cu suma de 5.000 de lei. Ulterior, ea s-a răzgândit şi a fost adusă luni în Capitală cu o maşină a Poliţiei.

Săptămâna trecută, la locuinţa familiei Melencu a fost nevoie de intervenţia forțelor de ordine, atunci când mama Luizei s-ar fi opus citaţiei făcute de procurorii DIICOT, motiv pentru care a şi primit o amendă de 5.000 de lei, iar apoi a fost obligată de un judecător să vină la Institutul Național de Criminalistică.

Luni, mama Luizei Melencu a venit însoţită de bunicul fetei şi de avocat. Timp de 2 ore i s-au explicat detalii legate de genetică, însă, la ieşirea din INC, mama şi bunicul au început să plângă şi i-au acuzat pe specialiștii de la INC de faptul că i-ar fi ameninţat şi i-ar fi obligat cu forţa să se supună acestei proceduri, acuzaţie pe care în prima fază cei din IGP au respins-o categoric.

De aici, Monica Melencu a plecat către Parchetul General unde vrea să reclame nu doar evoluţia anchetei, ci şi pe anchetatori, iar apoi la Ministerul  Justiției şi la Consiliul Superior al Magistraturii.

Gheorghe Dincă a afirmat, la audieri, că a ucis-o pe Luiza Melencu. Pe 18 septembrie, DIICOT anunţa că oasele descoperite în zona de lizieră de pe terenul Staţiunii de cercetare şi dezvoltare agricolă Caracal provin de la scheletul unei persoane de sex feminin cu vârsta cuprinsă între 15 şi 19 ani, alta decât Alexandra Măceşanu.

Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon! 

 Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din România, dar și din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO