MAE: Pana acum nu au fost identificati cetateni romani la bordul avionului prabusit. Ce informatii au ajuns la minister

Ultima actualizare: 28-03-2015 07:10
ramasite germanwings

Potrivit Ministerului Afacerilor Externe, pana la acest moment, nu s-au identificat cetateni romani la bordul aeronavei Germanwings care s-a prabusit in Alpii Francezi.

Ministerul Afacerilor Externe informeaza ca, incepand cu ziua de marti, 24 martie 2015, au fost efectuate verificari in evidentele nationale, care au vizat identificarea unor posibili cetateni romani la bordul aeronavei Germanwings, prabusita in Franta.

Lista de pasageri pusa la dispozitia MAE contine exclusiv numele si prenumele pasagerilor fara a fi mentionate alte detalii, precum cetatenia, data nasterii, tipul si numarul documentului de calatorie. In acest context, au fost initiate si sunt in curs de derulare verificari extinse si complexe in ceea ce priveste stabilirea cu certitudine a identitatii si cetateniei fiecarei persoane aflate la bord.

Pana la acest moment, nu s-au identificat cetateni romani la bordul aeronavei prabusite. Verificarile continua, avand in vedere ca elementele necesare procesului de identificare nu sunt complete.

"Precizam ca pana in prezent, misiunile diplomatice romane din Spania, Franta si Germania nu au inregistrat nicio cerere de asistenta din partea vreunui cetatean roman care sa semnaleze faptul ca avea rude sau prieteni la bordul aeronavei. Celula de Criza a MAE roman, misiunile diplomatice si oficiile consulare romane din Madrid, Barcelona, Paris, Berlin, Bonn si München sunt in legatura permanenta cu autoritatile de resort din Spania, Franta si Germania", se mai precizeaza in comunicatul MAE.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO