Lupta contra evaziunii fiscale: 80 de comisari ai Garzii Financiare au descins la Dragonul Rosu

Ultima actualizare: 01-10-2012 06:04
Dragonul Rosu

Zeci de comisari ai Garzii Financiare au descins, marti dimineata, in complexul Dragonul Rosu, in cadrul unei ample actiuni de combatere a evaziunii fiscale, informeaza surse oficiale.

La actiunea de marti participa 80 de comisari financiari, ei fiind ajutati in aceasa razie de lucratori ai serviciilor de interventie.

Saptamana trecuta, doua persoane au fost puse sub acuzare in urma unor perchezitii efectuate in 29 august, in complexul comercial Dragonul Rosu. In timpul descinderilor comerciantii au incercat sa perturbe activitatea organelor de urmarire penala.

"Pe rolul Parchetului de pe langa Judecatoria Sectorului 2 Bucuresti, a fost constituita, la data de 23 august 2012, o cauza penala in care se efectueaza cercetari sub aspectul savarsirii infractiunii de contrafacere de produse si marca. Totodata, in cauza a fost inceputa urmarirea penala fata de doua persoane ce desfasoara activitati comerciale", precizeaza sursa citata.

Astfel, in 29 august, in temeiul autorizatiei emise de magistratii Judecatoriei sectorului 2, au fost efectuate, de catre procurori ai Parchetului de pe langa Judecatoria sectorului 2, cu sprijinul ofiterilor Serviciului Investigarea Fraudelor sector 2, al lucratorilor de politie de la Sectiile 7, 8, 9 Bucuresti si al Serviciului Special de Interventie Rapida, patru perchezitii in complexul comercial en-gross din Ilfov.

Cu ocazia perchezitiilor au fost identificate mai multe obiecte de imbracaminte si incaltaminte, precum sosete, tricouri, treninguri, genti, pantofi sport (peste 2.000 de bucati) ce purtau denumirea unor firme celebre, contrafacute.

"In acest context, mai multi comercianti aflati in complex, indiferent ca aveau sau nu legatura cu perchezitiile, au incercat sa perturbe activitatea organelor de urmarire penala, prin acuzatii verbale, incidentul fiind, insa aplanat, fara a degenera, iar perchezitiile finalizate", afirma sursa citata.

Prejudiciul creat prin comieterea faptelor investigate este in curs de evaluare, urmand a se avea in vedere datele comunicate de detinatorii legali ai marcilor.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO