Luni vremea se schimba drastic. Innorari accentuate, ploi si descarcari electrice. Maxime de pana la 15 grade Celsius

×
Codul embed a fost copiat

Ploile vor uda cea mai mare parte a continentului si vor fi indeosebi averse insotite de fenomene specifice instabilitatii.

VEZI AICI CUM VA FI VREMEA IN ORASUL TAU

Mai ferite vor fi la inceput zonele sudice si sud-vestice, insa treptat aria precipitatiilor se va extinde si va cuprinde si regiunile central-sudice si de sud-est.

O masa de aer mai rece a patruns prin nord-nord-vest si in zilele urmatoare va influenta suprafete din ce in ce mai mari. In acelasi timp, aerul cald va fi impins spre zonele estice si spre sudul extrem.

In Romania, vreme frumoasa si calda

Citește și
Momentul în care judecătoarea Ancuţa Popoviciu îl strigă pe Sebastian, ucis la 2 Mai de Vlad Pascu: „A decedat o victimă? Vă rog să nu vorbiți” | AUDIO

Ajungem in Romania, unde astazi asteptam vreme frumoasa si mai calda decat ar fi normal la aceasta data.

Pe timpul zilei norii se aduna din cand in cand in sud-estul tarii si la munte, pe unde cu totul izolat vor lasa cativa stropi de ploaie. In rest momentele cu soare vor fi numeroase, iar sansele de ploaie egale cu zero.

Dupa lasarea noptii norii se inmultesc in vest, in nord si in centru si va ploua in Maramures, in Crisana, in nord-vestul Transilvaniei, local in Banat si izolat in nordul Moldovei. Vorbim despre averse ce pot aduce cantitati mai insemnate de apa, descarcari electrice si vant nervos.

In Dobrogea si in Baragan gasim innorari trecatoare si conditii de ploaie slaba. Vantul nu exagereaza, iar temperaturile cresc usor fata de ieri si ajung la 24 de grade in zona Calarasi.

Mai sus, in Moldova sudica si in nordul Munteniei vom avea atmsofera insorita si temperaturi cat se poate de placute. Ploile lipsesc din prognoza, iar maximele urca pana la 23 - 24 de grade Celsius.

In jumatatea nordica a Moldovei ziua se anunta insorita, cu temperaturi in crestere fata de ieri. La amiaza termometrele vor indica pana la 23 de grade Celsius; peste noapte se-aduna norii, dar sansele de ploaie sunt destul de mici.

In nordul Transilvaniei si in Maramures urmeaza o zi foarte frumoasa, cu mult soare si temperaturi ridicate. Dupa lasarea noptii sunt anuntate innorari consistente si averse pe zone vaste. Izolat cantitatile de apa ar putea depasi 15 litri pe metru patrat.

In vestul tarii soarele va fi foarte generos si va urca mercurul din termometre pana la 28 de grade. Si aici vremea se strica la noapte, cand va ploua in aversa, vor fi si descarcari electrice si intensificari ale vantului.

Norii se inmultesc la noapte si in centrul Romaniei si vor lasa cateva averse din loc, in loc. Pana atunci vom avea timp frumos si temperaturi peste cele inregistrate ieri.

Sud-vestul tarii are parte de vreme excelenta, cu mult soare si cativa nori inofensivi. Maximele urca pana la 25 de grade, iar vantul nu prea isi face simtita prezenta.

In sudul tarii norii nu se prea arata, asa ca despre ploi nici nu poate fi vorba. Se incalzeste fata de ieri: maximele ajung la 24 - 25 de grade Celsius.

Si in Bucuresti incheiem saptamana cu atmosfera insorita si calda. Vantul ramane domol. Maxima prognozata este de 25 de grade, iar maine dimineata se vor inregistra in jur de 12 grade Celsius. Tendinta presiunii atmosferice este de scadere usoara.

La munte, pe timpul zilei e posibil sa picure trecator in Carpatii Orientali si in Meridionali, dar in ansamblu vom avea timp frumos.

Peste noapte vremea se strica in masivele vestice, pe unde apar averse, cu fulgere si vant nervos.

PROGNOZA PE TREI ZILE

Luni - Vremea va fi in general instabila. Cerul va avea innorari temporar accentuate si vor fi averse, descarcari electrice si intensificari ale vantului, ziua in vestul, nordul, centrul tarii si la munte, iar seara si noaptea local si in restul teritoriului. Izolat, cantitatile de apa vor depasi 15 - 20 de litri pe metru patrat, cu precadere in zona de munte si in regiunile estice si va cadea grindina. Temperaturile maxime, mai scazute decat in intervalul precedent in vest, nord si centru, vor avea valori de la 16 grade in vest si nord-vest panã la 27 de grade in Lunca Dunarii si in Baragan, iar cele minime se vor incadra intre 5 si 15 grade. Presiunea atmosferica va creste usor in a doua parte a intervalului.

Marti - Instabilitatea atmosferica va fi accentuata si se va manifesta prin innorari si pe spatii relativ extinse averse, insotite de descarcari electrice si intensificari ale vantului. Astfel de fenomene se vor semnala indeosebi in primele ore ale zilei, local in regiunile sud-estice, iar dupa-amiaza si seara pe arii extinse in jumatatea vestica a teritoriului si in zona de munte. Noaptea, aria precipitatiilor va cuprinde cea mai mare parte a tarii. Local cantitatile de apa vor fi insemnate in regiunile sud-vestice si centrale, precum si in zona Carpatilor Meridionali si Occidentali si pe arii restranse va cadea grindina. Temperaturile maxime, in scadere in partea de sud si sud-est, vor fi cuprinse intre 17 grade in estul Transilvaniei si pe litoral si 23 de grade in Lunca Dunarii, iar cele minime se vor incadra intre 6 si 14 grade.

Miercuri - Instabilitatea atmosferica se va mentine accentuata, iar vremea va deveni rece in vestul, sud-vestul, nordul si centrul teritoriului. Vor fi innorari si pe arii extinse se vor semnala averse, insotite de descarcari electrice, iar local cantitatile de apa vor fi mai insemnate, cu precadere in zonele deluroase si montane. Vor fi conditii de grindina, iar vantul va avea intensificari in majoritatea regiunilor. Temperaturile maxime vor fi cuprinse intre 13 si 25 de grade, cu cele mai ridicate valori in sud-estul teritoriului, iar cele minime se vor incadra intre 7 si 15 grade.

Articol recomandat de sport.ro
Sportivul care și-a ucis iubita, prima apariție după ce a fost eliberat! Cum arată Oscar Pistorius după 9 ani de închisoare
Sportivul care și-a ucis iubita, prima apariție după ce a fost eliberat! Cum arată Oscar Pistorius după 9 ani de închisoare
Citește și...
Temperaturi de pana la 26 de grade Celsius, dar si ploi in averse pentru acest weekend. Prognoza meteo pana marti
Temperaturi de pana la 26 de grade Celsius, dar si ploi in averse pentru acest weekend. Prognoza meteo pana marti

Sambata norii se inmultesc si instabilitatea cuprinde cea mai mare parte a tarii. Va ploua in Dobrogea, local in Moldova, Muntenia, in Oltenia si Transilvania si pe suprafete mai mici in celelalte regiuni.

Recomandări
Cum a întâmpinat-o Ion Iliescu pe prima procuroare care cercetează Mineriada din 1990. Riscă închisoare pe viață
Cum a întâmpinat-o Ion Iliescu pe prima procuroare care cercetează Mineriada din 1990. Riscă închisoare pe viață

Fostul președinte Ion Iliescu este oficial suspect în dosarul Mineriadei din 13-15 iunie '90 pentru infracțiuni contra umanității.  

Ciolacu, despre surparea din Slănic: „Ce vreți să fac? Să știu unde s-au făcut drumurile peste mine?”. Reacția Salrom
Ciolacu, despre surparea din Slănic: „Ce vreți să fac? Să știu unde s-au făcut drumurile peste mine?”. Reacția Salrom

La Slănic, în Prahova, craterul din centrul orașului s-a adâncit cu 20 de centimetri și nimeni nu poate spune dacă surparea se va opri.

Piața imobiliară începe să își revină, dar vânzătorii nu mai negociază atât de mult. Unii caută și un an locuința perfectă
Piața imobiliară începe să își revină, dar vânzătorii nu mai negociază atât de mult. Unii caută și un an locuința perfectă

După o perioadă în care mulți au amânat achizițiile mari cum ar fi cumpărarea unei locuințe noi, cererea pe piața imobiliară începe să își revină.