Pregătiri pentru nunta fostului principe Nicolae cu Alina. ”Vom avea oaspeți de seamă”

Ultima actualizare: 28-11-2018 10:13

În timp ce toată lumea a fost, sâmbătă, cu ochii pe nunta regală britanică, şi nepotul regelui Mihai al României, Nicolae, se pregăteşte de cununia cu aleasa inimii lui, Alina Maria.

La ceremonia programată pe 30 septembrie la Sinaia vor fi invitate 250 de persoane de pe mai multe continente şi, desigur, din România. Sâmbătă, viitorii miri au mărturisit, la o degustare de vinuri, că vor alege 4 tipuri care să se potrivească perfect unor mâncăruri româneşti, iar rochia de mireasă va avea, detalii tradiţionale.

Alina şi Nicolae: "Harry şi Meghan sunt un simbol pentru tinerii şi viitorul Angliei până la urmă. E o nuntă fără obligaţii şi au avut libertatea să-şi aleagă invitaţii, au aproape prietenii şi cunoscuţii. Le urăm “Casa de piatră” şi suntem foarte fericiţi pentru ei! Le dorim multă fericiră şi suntem emoţionaţi pentru ei ca şi noi vom trece prin acest moment în următoarele luni''.

Sâmbătă, nepotul Regelui Mihai, Nicolae, şi soţia sa Alina Maria au mărturisit că au privit extrem de emoţionanţi ceremonia, în lumina apropiatei lor nunţi, programate la Sinaia. Va fi o cununie ortodoxă, aşa cum sunt botezaţi amândoi mârâi, la biserică Sfântul Ilie din Sinaia, loc esenţial pentru monarhia românească, şi de altfel oraşul unde s-a născut bunicul său.

Nicolae: "Din Europa, bineînţeles, din Australia , Africa, din State. Am invitat mai mulţi prieteni de peste tot din lume şi familiile regale. Din Europa, cei mai apropiaţi sunt principele Albaniei, Franţa. Vom avea oaspeţi de seamă. Aştept să avem prietenii în jurul nostru să petrecem.”

Mireasă va fi înconjurată de 3 sau 4 domnişoare de onoare, toate prietene aproapiate, iar petrecerea va avea loc la celebrul Cazino din Sinaia.

Reporter: “Se va dansa mult?”
Alina: “Da, vrem ca toată lumea să se distreze. Am emoţii dar abia aştept ziua. Fiecare fată visează la ziua nunţii, dar nu mi am imaginat că fi atât de spectaculoasă.”

Cât despre rochia de mireasă, Alina Maria a optat pentru o rochie simplă, albă, cu un voal lung, creată de un designer roman.

Alina: “Sunt detalii subtile, vreau să se regăsească nişte elemente tradiţionale, dar o să fie o rochie clasică.”

Şi costumul mirelui este mult aşteptat. Nepotul Regelui Mihai va îmbraca un costum elegant clasic şi îl are deja pregătit.

Nicolae: “Am deja costumul, dar mă gândesc să-mi fac unul nou. Am unul mai elegant cu papion şi frac şi mai special.”
Reporter: “Este sufletul pereche?”
Alina: “Bineînţeles!”

Prezenţi la festivalul de vinuri din capitală, Ro Wine, cei doi au degustat mai multe soiuri şi spun că la nunta categoric vinul va fi unul românesc, caee să se potrivească la meniul cu preparate tradiţionale.

Nicolae şi Alina: “Totul va fi o legătură cu România, dacă este vin sau rochie sau muzica mâncare, totul va fi în legătură.”
Alina: “Sunt soiuri crescute în roci vulcanice crescute în condiţii extreme.”
Nicolae: “Vinul trebuie să fie legat foarte bine de mâncare. Va fi şi mâncare românească bineînţeles, probabil sarmale. Am vorbit puţin de sarmale, dar nu putem spune exact acum.”
Reporter: “Vă plac sarmalele?”
Nicolae: “Da, foarte mult”.
Reporter: “Găteşti sarmale?”
Alina: “Bineînţeles. poate să spună Nicolale deja cum au fost.”
Nicolae: “Da, foarte gustos.”

Întreg meniul este atent pregătit de echipa special aleasă de miri.

Liviu: “Aş începe nunta cu un spumant care a fost servit şi la nunta străbunicului lui în 1920 care se produce şi azi şi aş continua cu un vin alb şi roşu, n-aş insista cu roze decât la petrecere. Vor fi patru tipuri de vin. Că peste ne gândim să le oferim un calcan din Marea Neagră. Şi că vin ca soi, un soi românesc, o tămâioasa românească.”

După nuntă, cei doi vor pleca în luna de miere, însă nu au decis deocamdată destinaţia.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO