Le ofereau cazare si apoi profitau de pe urma lor. Averea impresionanta stransa de o retea de proxeneti din Prahova

04-02-2016 17:17

O retea de indivizi periculosi din Prahova a strans in 3 ani o avere impresionata dupa ce a obligat sa se prostitueze in bordeluri din strainatate mai multe femei din trei judete.
 

Seful gruparii pretindea mai intai ca este un binefacator si le oferea victimelor gazduire in casa lui. Apoi le calcula zilele de sedere, si pentru pretinsa datorie, le batea si le obliga sa se prostitueze.

Gruparea de proxeneti era formata din 5 persoane, spun politistii de la combaterea criminalitatii organizate. In ultimii trei ani, acestea ar fi racolat din Buzau, Prahova si Vaslui trei tinere pe care ulterior le-au fortat sa se prostituieze. Femeile erau ademenite mai intai in casa sefului retelei, si apoi, ca sa-si achite asa-zisele datorii pentru cazare, victimele au fost trimise in Grecia, Elvetia si Germania. Acolo au fost plasate in diferite bordeluri si obligate sa sa se prostitueze. Una dintre tinere a reusit sa scape si a povestit cosmarul prin care a trecut procurorilor DIICOT. Anchetatorii au descins joi la 7 adrese si toti cei 5 membri ai gruparii au fost retinuti si dusi la audieri.

Extrem de tacut in fata reporterilor, acest individ de 46 de ani din Prahova era foarte violent cu victimele lui - spun achetatorii. Cele trei femei obligate sa se prostitueze au fost batute cumplit pana au cedat. Principalului complice ii era chiar iubita lui, si ea retinuta de anchetatori alaturi de ceilalti 3 membri ai gruparii.

Desi nu au vrut sa spuna cat au castigat de pe urma femeilor pe care le-au exploatat sexual, politistii spun ca proxenetii au strans in trei ani o avere impresionanta.

De pe urma victimelor, membrii gruparii au strans aproape 400.000 de euro. Banii au fost investiti intr-o casa si un autoturism de lux si au fost cheltuiti la jocurile de noroc.

Modul de operare al suspectilor era unul particular, spun anchetatorii. Capul retelei se dadea la inceput drept un binefacator si abia dupa ce le castiga increderea victimelor, trecea la urmatoarea etapa: prostitutia.

Victimele au fost gazduite pentru o perioada in locuinta din judetul Prahova a sefului gruparii. Ulterior barbatul le-a spus femeilor ca pentru perioada in care au stat la el in casa ii datoareaza o suma de bani. Ca sa isi recupereze presupusa datorii individul le-a obligat sa se prostitueze in mai multe bordeluri din Europa.

Cei 5 suspecti au fost retinuti pentru trafic de persoane si proxenetism si urmeaza sa fie dusi in fata judecatorilor cu propunere de arestare.
 


VIDEO PROTVPLUS.RO