Kilograme de droguri, descoperite în operațiunea ”Tornada”. Limbajul codificat al traficanților

12-05-2019 17:48

O tornadă periculoasă răvăşeşte traficanţii de droguri. Nu vorbim însă despre fenomenul meteo periculos, ci despre numele operaţiunii desfăşurate acum de procurorii şi poliţiştii antidrog: Tornada.

Le-au căzut în plasă alţi indivizi care vindeau substanţe halucinogene în cluburile din Bucureşti, dar şi la petrecerile de pe litoral. Şi pentru că tot vine sezonul estival, în această vară poliţiştii vor patrula plajele "înarmaţi" cu DRUG TEST, aparatul care depistează consumul.

"Tornada" a prins în vârtejul ei 10 kilograme de cannabis, peste o jumătate de kilogram de cocaină, haşiş şi extazy care au ajuns în mâinile anchetatorilor. Drogurile, spun aceştia, erau aduse din Spania, ascunse prin colete aparent inofensive, pline cu haine. Într-unul dintre ele, de exemplu, poliţiştii au găsit un pachet de marijuana îmbrăcat într-un tricou.

Dacă n-ar fi fost depistate, drogurile ar fi ajuns în cluburi, inclusiv în cele de la malul mării. Acolo ajungeau disimulate, de pildă, în ouă de plastic, numai bune, credeau ei, pentru limbajul codificat pe care îl foloseau pentru a-şi vinde mărfurile.

Probabil că s-au simţit extrem de ingenioşi, dat fiind că a fost şi Paștele, şi n-au ezitat să se folosească şi de această sărbătoare. Spuneau, de exemplu, mergem să ciocnim 3 ouă, ceea ce însemna că merg să vândă 3 grame. Sau "am dat un carton cu 100 de ouă" - adică au vândut 100 de grame. "De Înviere mergem la denie", adică mergeau să livreze dozele.

Iar apropierea sezonului estival nu-i agită doar pe patronii de terase, plaje sau cluburi. Se pregătesc intens şi poliţiştii care, în premieră, vara aceasta vor cutreiera staţiunile cu aparatul drug test, similar etilotestului. Depistează în câteva minute orice consum de substanţe interzise.

După petrecerea de 1 mai, de exemplu, ofiţerii antidrog au descoperit la un singur festival de muzică electronică, locul de unde a plecat şi creatorul de modă Răzvan Ciobanu, mai multe pliculeţe cu cocaină şi alte substanţe halucinogene.

Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon! 

 

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din România, dar și din lume!  

 

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!


VIDEO PROTVPLUS.RO