Stan Mustata, condamnat la zece ani de inchisoare. Judecatorul isi negocia spaga in toaleta, iar cand vorbea tragea apa

Ultima actualizare: 27-04-2015 07:03

Judecatorul Stan Mustata, acuzat ca a primit mita pentru a da solutii favorabile in dosare pe care le judeca, a fost condamnat, vineri, la zece ani si opt luni de inchisoare.

Judecatorul care isi negocia spaga in toaleta Curtii de Apel si care astepta o suma fabuloasa de la Meme Stoica, in ideea ca il va scapa de inchisoare, a fost condamnat vineri de fostii sai colegi. Stan Mustata a primit 10 ani si opt luni de inchisoare. Alaturi de magistrat, vor sta dupa gratii grefiera care ii intermedia legaturile si alti doi complici.

Stan Mustata a fost gasit vinovat dupa ce a primit mita de sase ori si a fost condamnat la sapte ani de inchisoare. Cinci pentru ca s-a alaturat unui grup infractional organizat. Fostii sai colegi i-au dat alti patru ani pentru trafic de influenta plus inca 2 dupa ce ar fi folosit ilegal informatiile din sistemul Curtii de Apel Bucuresti. Dupa contopirea tuturor pedepselor, va ispasi cea mai grea pedeapsa la care se adauga un spor. Asadar, 10 ani si opt luni de inchisoare.

Judecatorul Stan Mustata isi organiza intalniri conspirative cu intermediarii in toaleta Curtii de Apel sau in cea a unuia dintre intermediari. Si ca sa fie sigur ca nu va fi interceptat atunci cand vorbea, tragea apa sau dadea drumul la robinet.

Printre cei de la care ar fi asteptat bani judecatorul Stan Mustata se numara si fostul manager de la Steaua, Meme Stoica. Magistratul ar fi trebuit sa judece si ultima faza a procesului in care Dan Voiculescu era acuzat de privatizarea frauduloasa a Institutului de Cercetari Alimentare. Nu a mai apucat pentru ca a fost incatusat.

Dupa gratii va sta si grefiera care l-ar fi sustinut. Mariana Curea va ispasi patru ani si patru luni de inchisoare, in timp ce intermediarii: 9 respectiv, 6 ani si patru luni. Sentina Curtii de Apel nu este insa definitiva.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO