JOKERUL, individul care ascundea bombe in carti, a fost trimis in judecata. Marturiile celor care au primit colete explozive

11-09-2014 19:23

O data, a actionat din razbunare, apoi insa, la comanda. Este povestea unui barbat extrem de periculos din Teleorman, care confectiona bombe artizanale si le trimitea prin posta. Acesta a fost trimis joi in judecata de procurorii Inaltei Curti.

Ambii destinatari ai coletelor au fost raniti la vremea respectiva. ''Jokerul'', cum era poreclit individul, nu s-a oprit insa aici. A plasat alte trei dispozitive sub masinile unor persoane care-l deranjasera, din diverse motive. Autoturismele au ars in totalitate.

Procurorii spun ca Alin Bitica, poreclit "Jokerul", ascundea bombele artizanale in carti pe care apoi le trimitea victimelor cu ajutorul postei.

Vineri va fi ceruta arestarea lui. Dar barbatul nu recunoaste nici astazi cele facute. Dovezile stranse de anchetatori sunt insa multe.

Primul colet l-ar fi trimis unei familii cu care avea un conflict mai vechi. L-a expediat de la oficiul postal din Rosiorii de Vede spre posta din comuna Plosca, judetul Teleorman. Pachetul a fost deschis de un barbat de 67 de ani. Suflul exploziei l-a izbit de usa casei. Ranile provocate nu au fost, din fericire, grave. Barbatul isi aminteste acum cu groaza cele petrecute.

Discutie reporter-victima

“- Cand l am desfacut acasa, daca nu imi zicea baiatul fereste-te ca cine stie, sa nu fie vreo bomba, ma parlea si pe mine. Ma parlise pe la maini, au venit pirotehnistii”.
“- In ce era pusa bomba?”
“- Intr-o cutie, intr-o carte, decupata, si un tub de sticla bagat acolo. Ca un fel de eprubeta infundat cu explozibil”

Al doilea colet a fost expediat la cererea lui Daniel Mocanu, trimis si el in judecata de procurori. Barbatul voia sa se razbune pe familia fostei sotii. Pachetul exploziv a fost expediat din Bucuresti catre posta din Petrosani, judetul Hunedoara. Nu destinatara l-a deschis, ci nora acesteia. Femeia a suferit arsuri pe ambele maini si a avut nevoie de spitalizare.

Discutie reporter-victima

“- Era asa frumoasa, si impachetata. Eu am prins de aici asa si am tras de fundita si atunci a explodat. S-a umplut casa de fum”
“- Si v-ati ranit?”
“- Da, si copii s-or speriat”

"Jokeru'" era foarte mandru de faptul ca se pricepe sa confectioneze bombe si s-a laudat cu asta fostei sale sotii, in vremea in care era inca in relatii bune cu ea.

De altfel, dispozitivele confectionat de Joker erau complexe si bine facute, au concluzionat pirotehnistii care le-au analizat. Aveau un declansator ce provoca explozia la deschiderea cartilor, iar victimele au avut mare noroc ca nu au fost mutilate.

"Jokeru" ar fi pus alte trei bombe sub masini. Erau prevazute cu ceas si cu declansare intarziata.
Una dintre masini i-a apartinut fostei sotii pe care a vrut sa se razbune iar alta barbatului caruia i-a trimis si cartea-bomba.

Alin Batica e acuzat de nerespectarea regimului materiilor explozive, vatamare coroporala si distrugere. Procurorii vor cere maine arestarea lui.


VIDEO PROTVPLUS.RO