Jandarmerița din Vatra Dornei care a omorât un bărbat nevinovat cu sprayul lacrimogen, condamnată cu suspendare

Dată publicare: 25-06-2021 11:25
Dată actualizare: 25-06-2021 14:10


Jandarmerița din Vatra Dornei care i-a pulverizat, în iulie 2019, spray lacrimogen în ochi unui bărbat ce avea ulterior să decedeze, a fost condamnată la închisoare cu suspendare.

 

Femeia jandarm a fost condamnată joi de Tribunalul Militar Iași la 2 ani și 7 luni de închisoare cu suspendare pentru ucidere din culpă, purtare abuzivă și port fără drept de obiecte periculoase, scrie Monitorul de Suceava.

Trebuie spus că judecătorii militari au schimbat încadrarea juridică din lovituri cauzatoare de moarte în ucidere din culpă.

În același dosar, s-a mai dispus ca familia victimei să primească daune morale de 90.000 de lei și daune materiale de 35.000 lei, în condițiile în care rudele bărbatului omorât de jandarmi a solicitat despăgubiri de 550.000 de euro.

Judecătorii au mai decis și ca timp de 3 ani de zile femeia să nu mai lucreze în Jandarmerie sau în orice altă instituție publică.

Parchetul Militar și avocatul victimei au contestat deja decizia tribunalului.

 

Bărbatul omorât de jandarmi, imobilizat pentru o reclamație nefondată

 

Pe 19 iulie 2019, la un festival folcloric, jandarmerița a pulverizat cu un spray lacrimogen personal fața unui bărbat, de la 10-15 centimetri distanță, după ce victima fusese deja pusă la pământ și imobilizată de doi colegi, cu care se afla în misiune.

Un minut mai târziu, omul nu a mai respirat deloc. Jandarmii l-au descătușat și l-au dus la spital.

Acolo bărbatul a făcut stop cardio-respirator, a fost resuscitat, apoi operat a doua zi. În final acesta nu și-a mai revenit și a murit.

Jandarmii l-au imobilizat pe bărbat după ce un părinte a sesizat că fiica sa a fost pipăită indecent în parc, reclamație care ulterior s-a dovedit a fi fără temei.

 

 


VIDEO PROTVPLUS.RO