Irinel Columbeanu, executat silit de banci. Milionarul risca sa piarda 170.000 mp de teren

Ultima actualizare: 15-04-2013 06:47

Irinel Columbeanu este executat silit de banci. Milionarul de la Izvorani este pe punctul de a pierde peste 170.000 de metri patrati de teren din Ciolpani, la 30 de kilometri de Bucuresti, in contul unor credite restante.

Vanzarea este programata luni, iar preturile de strigare sunt deja diminuate, dupa o prima tentativa esuata de a le valorifica.

"Noi, executorii judecatoresti aducem la cunostinta generala ca in ziua de 15 aprilie, ora 11, va avea loc vanzarea la licitatie publica a bunurilor imobile aflate in proprietatea debitorului ipotecar Columbeanu Adrian Irinel".

Acest anunt poate fi citit deja de cateva saptamani la avizierul Judecatoriei din Buftea, care a incuviintat executarea silita a milionarului de la Izvorani, dar si la Primaria Ciolpani.

Sunt vizate parcele de teren extravilan din Ciolpani. In total, peste 171.000 de metri patrati, adica 17 hectare.

Cele 50 de loturi de teren scoase la vanzare de executorul judecatoresc sunt situate la doi pasi de DN 1, in imediata vecinatate a unei paduri, iar preturl de strigare este deja mai mic cu 25 la suta fata de acum o luna si jumatate, cand a avut loc prima licitatie.

"Nu stiu nimic. Nu am ce sa comentez", este singura reactie a lui Irinel Columbeanu la aflarea vestii ca numele lui este alaturat datornicilor.

Executarea silita se efectueaza in baza titlurilor executorii reprezentate de acordul de imprumut, contractului de ipoteca, a cererii de incepere a executarii silite.

La mijloc sunt cateva milioane de euro imprumutate de compania lui Columbeanu, pe care Irinel le-a girat cu terenurile respective, cumparate in speranta ca ar putea dezvolta un paradis imobiliar.

Acum, pamantul pus gaj este scos la vanzare, insa deja executorul a esuat intr-o prima incercare, pentru ca interesul investitorilor a scazut. La fel si valoarea.

Calin Bogdan Cristian, primarul comunei Ciolpani: "Terenurile practic nu mai au preturi, pentru ca nu exista interes si e o chestiune de interes".

La licitatia de luni, terenurile vor fi date celui caruia va oferi cel mai mult, insa banca nu este dispusa sa lase sub jumatate din valoarea de piata stabilita de un expert. Nu ar fi primele proprietati pe care Irinel Columbeanu le poate pierde, sustin cei care il executa silit.

Problemele imobliare ale lui Irinel Columbeanu nu se opresc aici. Pe rolul instantei ilfovene se deruleaza un proces in care bancherii care il executa cer revocarea donatiei pe care milionarul a facut-o in favoarea tatalui sau. Este vorba despre resedinta de la Izvorani. Asa ca exista riscul ca si proprietatea sa fie executata silit.

Citeste si: Megalopolisurile au luat locul metropolelor. Povestea oraselor fara istorie care au depasit legende ca Londra sau New York

Formula 1 pentru familisti. Ferrari FF, singura masina de familie care atinge 322 km/h. VIDEO

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO