Irakian, retinut in Capitala pentru tentativa de asasinat a unor diplomatici britanici si ai SUA

×
Codul embed a fost copiat

Un cetatean irakian a fost retinut de DIICOT pentru tentativa de asasinat asupra diplomaticilor britanici si ai SUA din Romania.

Procurorii DIICOT efectueaza cercetari fata de inculpatul Khr Karim Friad, 38 de ani, cetatean irakian, pentru savarsirea infractiunilor prev. de art.2 alin.1 pct.1 din Legea nr.61/1991 si art.32 alin.1 lit. « g » in ref. la art.32 alin.1 lit. « a » din Legea 535/2004 privind prevenirea si combaterea terorismului, precizeaza intr-un comunicat de sambata DIICOT.

Joi, 13 decembrie 2012, inculpatul Khr Karim Friad a fost depistat in flagrant delict, pe raza municipiului Bucuresti, in zona sediului ambasadei Regatului Unit al Marii Britanii si Irlandei de Nord, avand asupra sa un cutit cu lungimea de 22 cm.

Din cercetari a rezultat ca inculpatul, adept al regimului Sadam Hussein, s-a deplasat pe teritoriul Romaniei in scopul savarsirii de acte teroriste, respectiv cu intentia de a comite infractiuni contra vietii, integritatii corporale sau sanatatii unor reprezentanti diplomatici ai Marii Britanii si SUA in Romania, in semn de protest fata de actiunile intreprinse de guvernele acestor state pe teritoriul statului irakian, arata DIICOT.

Tarile europene cu cel mai ridicat nivel de trai. Romania ocupa penultimul loc

Citește și
Gripa aviara
America interzice publicarea unui studiu stiintific pentru ca se teme de un atac terorist biologic
Lovitură pentru Serghei Șoigu. În Rusia e scandal uriaș, a fost arestată o a treia persoană anchetată în dosarul viceministrului rus al Apărării

Irakianul a fost monitorizat de Serviciul Roman de Informatii, astfel ca in momentul in care s-a apreciat oportun momentul pentru ridicarea acestuia s-a intervenit.

La propunerea procurorilor DIICOT, Curtea de Apel Bucuresti a dispus arestarea preventiva a strainului pentru o perioada de 29 de zile.

Procurorii DIICOT au colaborat in instrumentarea cauzei cu ofiterii de politie judiciar.

Ideea revolutionara de 176 milioane de dolari. Cum s-a imbogatit un tanar in numai doua zile

 

Articol recomandat de sport.ro
NEWS ALERT Apare un nou stadion de 5 stele în România! Guvernul aprobă azi toate actele
NEWS ALERT Apare un nou stadion de 5 stele în România! Guvernul aprobă azi toate actele
Citește și...
Patronatele din Turism: Romania atrage prea putini straini ca sa fie tinta unor atentate teroriste
Patronatele din Turism: Romania atrage prea putini straini ca sa fie tinta unor atentate teroriste

In acest moment cateva sute de turisti romani sunt in concediu in statiunile din apropierea orasului Burgas, unde a avut loc atentatul terorist in care au murit 6 persoane.