Ion Gusan, Daniel Trandafirescu si alti 10 suspecti din dosarul de contrabanda cu tigari, arestati


Ultimul update: Miercuri 25 Septembrie 2013 07:01
Data publicarii: Duminica 22 Septembrie 2013 11:34
Categorie: Stiri actuale
nicu patron

Interlopul Ion Gusan, zis Nicu Patron, fiul adjunctului sefului IPJ Prahova, Daniel Trandafirescu, si ceilalti 10 suspecti retinuti in dosarul de contrabanda cu tigari, au fost arestati, in noaptea de sambata spre duminica.

Procurorii DIICOT si politistii au facut, vineri, 31 de perchezitii in Bucuresti, Ploiesti si in judetul Ilfov, la locuintele membrilor unei grupari suspectate de trafic de tigari si spalare de bani. Sambata, procurorii au retinut 12 dintre cele 26 de persoane audiate si le-au prezentat in fata CAB cu propunere de arestare preventiva, pe care instanta a aprobat-o.

Cei 12 suspecti pentru care instanta a depus arestarea preventiva sunt Ion Gusan, Valeriu Gori, Vasile Trohin, Vladimir Luca, Daniel Trandafirescu, Ion Padurean, Radu Furtuna, Artur Baltag, Victor Bivol, Vasile Ibranyi, Cristian Gheorghe Burcea si Marcel Dumitru.

Potrivit unor surse judiciare, Ion Gusan ar fi liderul gruparii de contrafacere si contrabanda cu tigari. Acesta a fost suspectat si ca l-ar fi angajat pe Vitalie Proca sa il ucida pe bancherul rus German Gorbuntov, pe care l-a impuscat, de sase ori, la Londra, cu o arma semiautomata.

Daniel Trandafirescu este fiul adjunctului sefului Politiei Prahova si al judecatoarei Zinca Trandafirescu, de la Tribunalul Prahova, fost director al Penitenciarului Targsor. Daniel Trandafirescu este avocat stagiar in Baroul Bucuresti din 2011.

Membrii gruparii sunt suspectati de contrafacere si contrabanda cu tigari, acestea fiind vandute in toata tara.

In urma perchezitiilor a fost descoperita intr-un imobil din localitatea Clinceni, judetul Ilfov, o linie completa de fabricare a tigaretelor, neautorizata, aflata in stare de functionare, se arata intr-un comunicat de presa al DIICOT.

Procurorii au ridicat cantitati importante de tigari, tutun vrac, aparatura de imprimerie si ambalajele destinate functionarii fabricii.

Procurorii DIICOT au cooperat in aceasta cauza cu autoritatile din Republica Moldova.
 

Sursa: Mediafax

VIDEO PROTVPLUS.RO