Instanta suprema decide redeschiderea dosarului "Flora", in care Traian Basescu este acuzat ca a retrocedat ilegal un teren

Ultima actualizare: 16-06-2017 06:50

Traian Basescu este urmarit penal pentru acuzatia de abuz in serviciu. Judecatorii Instantei Supreme au confirmat redeschiderea urmaririi penale in cazul sau pentru acuzatii legate de retrocedarea unor terenuri in sectorul 1 al Capitalei.

Acestea ar fi fost facute in perioada in care Basescu era primar general.

Magistratii instantei supreme au decis redeschiderea dosarului "Flora", in care Traian Basescu este acuzat ca a retrocedat ilegal un teren.

"Admite cererea Parchetului de pe langa Tribunalul Bucuresti. (...) constata legalitatea si temeinicia Ordonantei nr. 22/II-2/2017 din 6 martie 2017 a Parchetului de pe langa Tribunalul Bucuresti, prin care s-a dispus infirmarea partiala a Ordonantei nr. 149/P/2016 din 18 noiembrie 2016 a Parchetului de pe langa Tribunalul Bucuresti si redeschiderea urmaririi penale in acest dosar. Confirma redeschiderea urmaririi penale in dosarul nr. 149/P/2016 al Parchetului de pe langa Tribunalul Bucuresti, dispusa prin Ordonanta nr. 22/II-2/2017 din 06 martie 2017 a Parchetului de pe langa Tribunalul Bucuresti", se precizeaza in decizia magistratilor Inaltei Curti de Casatie si Justitie.

Magistratii Tribunalului Bucuresti au decis, in 30 martie, ca procesul vizand redeschiderea dosarului Flora sa fie mutat la instanta suprema.

Redeschiderea urmaririi penale in dosarul in care fostul presedinte Traian Basescu este acuzat ca ar fi retrocedat, in 2003, cand era primar al Capitalei, un teren de 40.000 de metri patrati in Damaroaia, teren pe care fostul deputat Dumitru Puzdrea a ridicat complexul comercial Flora, a fost solicitata de procurorii Parchetului de pe langa Tribunalul Bucuresti.

Fostul presedinte Traian Basescu a fost chemat, in 24 mai 2016, la Tribunalul Bucuresti, in acelasi dosar, in urma unei plangeri pentru acuzatia de abuz in serviciu, depusa de vicepresedintele Uniunii Arabilor din Romania, Catalin Nastase, fost partener de afaceri al lui Dumitru Puzdrea.

Potrivit plangerii lui Catalin Nastase, Traian Basescu ar fi facut un abuz in serviciu cand a avizat retrocedarea terenului, situat in zona Damaroaia, din Sectorul 1 al Capitalei, provocand un prejudiciu de aproximativ 100 de milioane de euro.

Reclamantul a contestat durata procesului in care Traian Basescu este intimat, insa Catalin Nastase nu a fost prezent la termenul de judecata din 24 mai 2016.

Mai am multi dintre astia care fac plangeri in 2015 din 2003? Ma judec oriunde", a spus Basescu in sala de judecata. Fostul presedinte a declarat, la finalul sedintei de judecata, ca este vorba de o reclamatie din 2015 pentru o restituire din 2003. “N-am pierdut inca niciun proces pe restituire, asa ca nu o sa-l pierd nici pe asta. Nu-l cunosc pe Catalin Nastase, nu l-am vazut, vad ca nici nu a venit. Face reclamatia si nu vine la termen”, a mai spus Traian Basescu.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO