Incendiu puternic în Buzău, unde o hală a fost cuprinsă de flăcări. Populația, avertizată printr-un mesaj RO-ALERT

19-01-2021 15:07


Incendiu puternic în Buzău, unde o hală a fost ...
Incendiu puternic în Buzău, unde o hală a fost ...

Este alertă în Buzău, după ce o hala de peste 200 de metri pătrați a luat foc în urmă cu puțin timp.

Pompierii au ajuns repede la fața locului și se luptă cu flăcările chiar în aceste momente.

Misiunea este una dificilă din cauza fumului gros, care este emanat de materialele aprinse în interiorul halei.

Din primele indicii, se pare că focul a pornit de la un motor electric și s-a extins cu repeziciune. La primirea apelului, au fost dislocate inițial două autospeciale, iar forțele au fost suplimentate cu alte echipaje și s-a cerut ajutorul pompierilor din Prahova, Vrancea și București.

În acest momente și curtea unde se află hala este cuprinsă de flăcări. În perimetrul halei se află depozitate frigidere ce urmau să fie reciclate.

Din fericire, nu există victime, iar ISU Buzău a dat un mesaj RO-ALERT prin care informează populația să evite zona.

Vezi imaginile în Galeria Foto.

Firma de reciclare a deşeurilor pe platforma căreia a izbucnit incendiul va fi amendată pentru depăşirea indicatorilor calităţii aerului
 

Incendiul produs la Buzău, pe o platformă de depozitare a deşeurilor închiriată de societatea GreenWee, a dus la depăşiri ale indicatorilor calităţii aerului, iar pentru aceasta, societatea va fi amendată, aşa cum s-a întâmplat şi în vara anului 2020, când un eveniment similar a avut loc în curtea societăţii. Între timp, pompierii au localizat focul şi intervin pentru lichidarea incendiului, transmite News.ro.

Prezent la locul incendiului, şeful Comisariatului Gărzii de Mediu Buzău, Carmen Ichim, a explicat că aşteaptă finalul anchetei pentru a stabili cauzele şi cantitatea de deşeuri care a fost mistuită de flăcări, iar apoi instituţia va hotărî sancţiunile ce urmează a fi aplicate firmei.

„Au luat foc parte din carcasele de frigidere depozitate pe platforma betonată a societăţii Romrecycling, care deţine autorizaţie de mediu pentru colectare de deşeuri. Aceste deşeuri, în cantitate de 350 de tone, aparţin unui alt reciclator, respectiv GreenWee. Nu se ştie care este cauza producerii acestui incendiu. Din păcate, atmosfera este poluată şi am impus Agenţiei pentru Protecţia Mediului să efectueze determinări privind calitatea aerului până la eliminarea acestei poluări. Ca şi data trecută, societatea va fi amendată pentru că nu s-au luat măsuri pentru a nu se ajunge aici. Aşteptăm cauza producerii şi în funcţie de asta vom face şi noi constatările să ştim care sunt cantităţile care au ars şi care a fost problema, pentru că sigur vom avea depăşiri pe indicatorii de calitate a aerului", a declarat Carmen Ichim, comisar şef al Gărzii de Mediu Buzău.

La rândul său, directorul societăţii căreia îi aparţin deşeurile tehnologice a declarat că aşteaptă rezultatul anchetei şi s-a declarat mulţumit că nu au fost persoane care să fi suferit în urma evenimentului.

„Astăzi a avut loc un incendiu pe platforma pe care noi depozităm carcase de frigidere. Echipele de intervenţie sunt la faţa locului, lucrurile par a fi sub control, ne bucurăm foarte mult că personalul este în siguranţă şi nu sunt alte pagube decât aceste deşeuri tehnologice, respectiv carcase de frigidere. Deocamdată nu se cunosc cauzele producerii incendiului. Este o platformă de depozitare care era deservită de un număr mic de oameni", a spus Marius Costache, director general GreenWee.

De asemenea, Administraţia Naţională de Meteorologie a precizat că norul imens de fum produs în urma incendiului de la Buzău se va deplasa din cauza vântului spre nord-est.

„Având în vedere simulările modelelor numerice rulate în cadrul Administraţiei Naţionale de Meteorologie privind evoluţia norului de fum din zona municipiului Buzău se apreciază că în cursul acestei zile vântul va sufla slab şi moderat, cu scurte intensificări (30...40 km/h) şi se va realiza predominant dinspre sud-vest către nord-est, astfel că norul de fum se va deplasa treptat către nord-est. În intervalul menţionat, în zona de interes cerul va fi variabil şi nu se vor semnala precipitaţii", a arătat ANM.

 

Sursa: News.ro, Pro TV


VIDEO PROTVPLUS.RO