Incendiu major în București. O hală cu bazine cu zinc și acid clorhidric, cuprinsă de flăcări

×
Codul embed a fost copiat

A fost alertă maximă joi seară în Sectorul 3 al Capitalei. Zeci de pompieri au intervenit la Fabrica Electromontaj, unde a izbucnit un incendiu de proporţii.

O hală în care se aflau şase bazine, dintre care două cu acid clorhidric şi una cu zinc a fost cuprinsă de flăcări, iar pericolul de explozie a existat pe toată perioada intervenţiei.

Populaţia a fost anunţată prin RO-ALERT să evite zona. Din fericire, calitatea aerului nu a fost modificată.

Flăcările au pus stăpânire, puţin după ora 18, pe hala în care se aflau şase bazine din polipropilen. Două dintre ele conţineau acid clorihidric diluat în cantitate de 20%, iar lângă ele se afla şi un bazin cu zinc topit.

Focul a cuprins în total o suprafaţă de aproximativ 300 de mp, într-o hală aflată la aproximativ 100 de metri de locul în care ne aflăm. În total 9 muncitori au încercat să stânga, însă nu au reuşit. Au ieşit afară şi au dat apelul la 112.

Citește și
După ce cântăreața Anca Pop a plonjat în Dunăre cu mașina și a murit, șefii CNAIR au montat un parapet despre care inițial spuneau că „nu se justifică”

După ce s-au consultat cu Garda de mediu, pompierii au stabilit că focul să fie stins cu apă şi spumă. Însă, în cazul în care apa intră în contact cu zincul, există pericolul de explozie.

Bogdan Toma, ISU: "Pericolul a fost că lângă câteva rezervoare, unde se afla un alt rezervor în care se afla zinc la o temperatură de 500 de grade. A trebuit protejat astfel încât apa să nu ajungă la acesta."

Din fericire, în urma incendiului nicio persoană nu a fost rănită, iar populaţia a fost anunţată prin sistemul RO-ALERT să evite zona. În urmă a doua măsurători privind calitatea aerului autorităţile au constatat că nu s-au depăşit valorile acceptate.

Cel mai probabil, spun pompierii, totul ar fi pornit de la un scurtcircuit.

Desfășurarea evenimentelor:

UPDATE Incendiul a fost stins, informează Biroul de presă al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Bucureşti-Ilfov.

UPDATE ANM: Evoluţia norului de fum produs în urma incendiului va fi de dispersie lentă şi de deplasare către nord-est

Evoluţia norului de fum produs în urma incendiului va fi de dispersie lentă şi de deplasare către nord-est, susţin meteorologii.

"Având în vedere simulările modelelor numerice rulate în cadrul Administraţiei Naţionale de Meteorologie privind evoluţia norului de fum din zona Electromontaj, Str. Ilioara, Sector 3, se apreciază că în cursul acestei nopţi circulaţia aerului va fi relativ slabă şi se va realiza predominant dinspre sud-vest către nord-est, astfel că evoluţia norului de fum va fi de dispersie lentă şi de deplasare către nord-est", arată ANM într-un comunicat remis joi Agerpres.

UPDATE Au fost efectuate 2 măsuratori privind calitatea aerului din zonă, nu s-au constatat depășiri ale valorilor acceptate.

UPDATE În bazin se află acid clorhidric diluat, nu sunt posibilități de propagare, se acționează pentru protecția vecinătăților.

O avertizare RO-ALERT transmisă de ISU București - Ilfov arată că sunt degajări mari de fum.

Oamenii sunt sfătuiți să evite zona și să elibereze căile de circulație pentru a permite accesul mijloacelor de intervenție.

„Incendiul s-a extins la nivelul acoperișului halei pe o suprafață de aproximativ 300 mp. Hala are o suprafata de aprox. 2500 mp, constructie P+1. Se actioneaza pentru localizare”, a mai transmis ISU.

Din evaluarea făcută la fața locului rezultă că este pericol de explozie, au mai transmis autoritățile. Nu se cunosc cu exactitate toate substanțele existente în bazin.

Au fost trimise 20 de autospeciale de stingere, 2 autoscări, 1 echipaj descarcerare, 1 echipaj CBRN, 2 SMURD.

Articol recomandat de sport.ro
Spaniolii s-au lămurit în privința lui Ianis Hagi, după România - Columbia 2-3
Spaniolii s-au lămurit în privința lui Ianis Hagi, după România - Columbia 2-3
Citește și...
România, poartă pentru ruși către Europa. Țara noastră le va elibera vize Schengen de la 31 martie
România, poartă pentru ruși către Europa. Țara noastră le va elibera vize Schengen de la 31 martie

Rușii vor putea pătrunde în Spațiul Schengen prin România, de la 31 martie, dar numai pe cale aeriană. Practic, România devine poartă de intrare în vest.

Ce a pățit un român după ce a fost filmat în timp ce stă agăţat de portiera unui autoturism aflat în mişcare | VIDEO
Ce a pățit un român după ce a fost filmat în timp ce stă agăţat de portiera unui autoturism aflat în mişcare | VIDEO

Un bărbat, care a fost filmat în timp ce stă agăţat de portiera unui autoturism care se deplasează pe o stradă din Braşov, a fost identificat şi amendat de poliţişti, după ce o persoană a trimis imaginile Poliţiei.

Un maior recidivist al Armatei, amendat cu 2.000 de lei după ce a condus beat. Decizia magistraților: „Lipsa unor consecințe”
Un maior recidivist al Armatei, amendat cu 2.000 de lei după ce a condus beat. Decizia magistraților: „Lipsa unor consecințe”

Un fost ofițer al Armatei Române, maior la Regimentul 528 ISR „Vlad Țepeș”, a primit o amendă de 2.000 de lei pentru că a condus beat atunci când era militar și a fost implicat într-un accident soldat cu pagube materiale.

 

Recomandări
Rusia e deranjată de modernizarea bazei de la
Rusia e deranjată de modernizarea bazei de la "Mihail Kogălniceanu" și susține că NATO se pregătește pentru război

Activitățile NATO în Europa de Est și în regiunea Mării Negre au ca scop pregătirea unui posibil conflict cu Rusia, a anunțat, joi, Ministerul rus de Externe, informează RIA Novosti.

Mesaj ferm al lui Putin privind un atac asupra NATO. Cele cinci state menționate
Mesaj ferm al lui Putin privind un atac asupra NATO. Cele cinci state menționate

Rusia nu are proiecte privind nicio ţară din NATO şi nu va ataca Polonia, statele baltice sau Republica Cehă, dar dacă Occidentul îi livrează Ucrainei avioane de luptă F-16, atunci acestea vor fi doborâte de forţele ruse, a afirmat Vladimir Putin.

Presa americană:
Presa americană: "Mafia românească vine după cardurile voastre". Metoda prin care interlopii fac 9 mil. $ pe lună

Procurorii din California susțin că mafia românească a dat o nouă înfățișare unei vechi înșelătorii: skimming-ul cardurilor de debit.