Incendiu de proporții la groapa de gunoi a Clujului. Focul a fost stins complet după 23 de ore

Ultima actualizare: 09-10-2017 13:31

La câteva zile după ce Ministrul Mediului a venit în inspecţie la groapa de gunoi Pata Rât de la marginea Clujului, devenită aproape o bombă ecologică, şi a cerut demisia şefului gărzii de mediu pe judeţ, un incendiu de proporţii a izbucnit acolo.

Focul a pus stăpânire cu repeziciune pe deşeuri iar pompierii s-au luptat cu flăcările ore în şir.  Pentru a domoli vălvătaia au fost trimise 8 autospeciale. Principalele focare s-au stins, dar focul încă arde mocnit. Militarii au ramas cu patru maşini să supravegheze stuația. Incendiul a fost stins joi seara, după 23 ore de la declanşarea sa. 

Alarma s-a dat în jurul orei 21:00 când flăcările au pus stăpânire pe groapă de gunoi temporară de la Pata Rât, de lângă Cluj. Nu este pentru prima dată în acest an când munţii de gunoi iau foc, spun oamenii din zona.

Martor: "Dar nu e prima dată când ia foc, a luat de mai multe ori.Anul asta a luat de 5 ori. Nu i-a dat nimeni foc, Pur şi simplu.”

Pompierii au fost alertaţi, iar la faţa locului au intervenit cu 8 autospeciale, 3 autocisterne şi 2 utilaje RADP.

Flăcările au fost favorizate de vântul intens.

ISU Cluj: "A fost vorba de câteva mii de metri pătraţi ca şi suprafaţă de deșeuri care au fost cuprinse de flăcări. Vântul şi-a redus din intensitate şi a ajutat să se desfăşoare operaţiunile de stingere mai eficient.

În timpul incendiului, locuitorii din zona au fost în siguranţă.

ISU Cluj: "Nu s-a impus nicio măsură de evacuare. Este vorba de câteva amenajări temporare, făcute de persoane care îşi fac traiul din adunarea sau reciclarea unor materiale din rampa de gunoi, dar nu a fost afectat nici de degajările de fum, nici de flăcări."

Flăcările şi fumul gros nu au fost o problemă nici pentru traficul rutier sau aerian din Cluj.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO