Adio, 2011, bun venit, 2012! Spectacolul de Revelion de pe diferite continente, in imagini uimitoare

Ultima actualizare: 23-10-2012 08:21
Australia a sarbatorit intrarea in noul an. Urmari...
VIDEO. China a sarbatorit intrarea in 2012...
VIDEO. Hong Kong si Australia au sarbatorit intrar...
Adio, 2011, bun venit, 2012! Spectacolul de Reveli...

Miliarde de pamanteni au intrat in Noul An si au golit cateva vagoane cu sticle de sampanie. Cerul a fost luminat ca la un concurs de artificii pe natiuni.

Oamenii si-au luat adio de la un an tumultuos, marcat de dezastre naturale fara precedent si de greutati economice.

Hong Kong s-a alaturat tarilor care au intrat deja in anul 2012: Noua Zeelanda, Samoa si Australia.

La New York, zecile de mii de confetti au fost revarsate peste Times Square.

Excentrica Lady Gaga, new-yorkeza get beget, a dat startul numaratorii inverse la Revelionul metropolei americane, in timp ce globul de cristal, impodobit cu luminite, a fost coborit deasupra pietei Times Square.

Cum petrecerea va fi stropita din belsug cu alcool, o companie americana a facut valva in presa anuntand vanzarea unor "plasturi anti-mahmureala", pe baza de produse naturale.

Nimic nu este lasat la voia intamplarii, cu atat mai putin sutele de mii de confetti, cantarind in total peste o tona, care vor pluti deasupra pietei, fix la miezul noptii. La repetitie totul a mers struna.

Urmand traditia, deopotriva oameni de rand si vedete isi scriu dorintele de Anul Nou pe bucatelele de hartie colorata.

Altruist, Robert de Niro vrea mai multe locuri de munca pentru americani. Matthew Broderick se gandeste la un an pasnic. Iar primarul Bloomberg isi doreste ca orasul sau sa ramana in topul celor mai sigure locuri din toata tara.

Artificiile de la Londra, dar si din alte mari orase britanice, au fost proiectate astfel incat sa arate perfect si pentru cei care le urmaresc la televizor. Mai ales culorile, dau asigurari organizatorii, au fost pe masura performantelor pe care le au ecranele HD.

Edilii mai multor orase din nordul Italiei le-au cerut petrecaretilor sa se multumeasca doar cu spectacolul pirotehnic oficial, adica focurile de artificii organizate de primarii.

Motivele invocate sunt diverse: protectia cainilor si pisicilor, care, spun iubitorii de animale, se sperie de moarte din cauza pocnitorilor; reducerea smogului; ori protectia cladirilor istorice. In orice caz, cine incearca sa lanseze artificii pe cont propriu risca amenzi serioase. Chiar 500 de euro la Torino.

Cu ocazia Revelionului, locuitorii din Samoa, o insula pierduta undeva in mijlocul Pacificului, au facut un spectaculos salt in timp. Guvernul lor a decis schimbarea fusului orar pentru bunul mers al legaturilor comerciale cu Australia si Noua Zeelanda.

Asadar, 30 decembrie a "disparut" din calendar.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO