În ce stare se află câinele atacat de un Amstaff. Vecinii spun că se tem să iasă pe stradă

×
Codul embed a fost copiat

Imagini uluitoare au fost surprinse pe o stradă din Sectorul 2 al Capitalei. Un câine de statură mică, ieşit la plimbare cu stăpâna lui, a fost atacat de un patruped de luptă din rasa Amstaff.

Câinele s-a năpustit galopând asupra celuilalt căţel, căruia nu i-a dat drumul din colţi minute bune. Corp la corp cu Amstafful s-a luptat şi stăpâna căţelului, care a încercat cu un curaj impresionant să îl salveze.

Cadet este rănit grav, dar va supravieţui, spun medicii, în timp ce stăpâna lui a depus plângere la poliţie, fiindcă animalul de luptă nu purta nici lesă şi nici botniţă, aşa cum prevede legea.

În imaginile surprinse de o cameră de supraveghere se vede cum femeia îşi plimbă liniştită câinele, un Fox terrier pe nume Cadet. După câteva secunde, îl ridică disperată, iar în cadru apare cu o viteză uluitoare un amstaff, un câine de luptă, extrem de periculos. Încercarea femeii de a-şi pune câinele pe capota unei maşini nu are niciun efect. Cu sânge rece, ea a început să se lupte cu Amstaff-ul.

Veronica Turcu, stăpâna câinelui: "Nu puteam să fac altceva şi cred că niciunul dintre voi nu aţi fi procedat altfel. Când ţii foarte mult la cineva, faci tot posibilul să îl salvezi. Aşa e, te bagi în gura leului şi apoi te gândeşti ce ai făcut."

Citește și
Confidentul lui Putin spune că Ungaria va lua Transilvania, dacă Trump câștigă alegerile în SUA

La faţa locului a ajuns şi o femeie care a început să dea în Amstaff cu o lesă, dar manevra pare să îl agite şi mai mult pe câine.

Veronica Turcu: "Doamna a fost ineficientă, eu am fost ineficientă, au venit doi muncitori şi au turnat apă pe el. S-a relaxat, i-a dat drumul, dar femeia nu a reuşit să-l prindă şi apoi s-a înfipt în gâtul câinelui meu."

La patru zile de la luptă incredibilă, la faţa locului se văd încă urmele. Cu câteva bidoane, doi muncitori au aruncat cu apă peste câine. Au acţionat cu tot ce aveau la îndemână, inclusiv cu găleţi de vopsea. De aceea pe jos sunt încă urme albe.

După aproape 4 minute de luptă crâncenă, femeia a reuşit să îşi salveze câinele. Cadet suferise răni grave, a fost dus la veterinar, iar medicii spun că va supravieţui.

"Eu am scăpat cu câteva vânătăi şi cu câţiva colţi înfipţi în mână."

Amstafful însă nu s-a potolit. Vecinii spun că după incident s-a repezit la o mamă cu un copil, iar cea care îl însoţea l-a stăpânit cu greu.

Elisabeta Badea, vecină: "Este un câine pe care îl vedem mereu în cartier. Suntem pur şi simplu arestaţi la domiciliu, ne e frică să ieşim din case."

Stăpâna lui Cadet a mers la poliţie să depună plângere. Cum Amstaff-ul este un câine de luptă, proprietarii sunt obligaţi să îl înregistreze la poliţie, iar animalul trebuie să poarte mereu lesă şi botniţă, ceea ce nu s-a întâmplat de această dată. Poliţiştii încearcă să îi identifice pe stăpâni. Aceştia ar putea fi amendaţi cu câteva mii de lei sau chiar cercetaţi penal.

Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon!   

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din România, dar și din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Articol recomandat de sport.ro
NEWS ALERT Declarația momentului: ”Simona Halep rămâne suspendată pentru dopaj!”
NEWS ALERT Declarația momentului: ”Simona Halep rămâne suspendată pentru dopaj!”
Citește și...
VIDEO. Câine atacat de un Amstaff lăsat liber. Cinci oameni s-au luptat cu animalul
VIDEO. Câine atacat de un Amstaff lăsat liber. Cinci oameni s-au luptat cu animalul

O femeie din București a publicat pe contul de Facebook imagini care au surprins atacul unui câine din rasa Amstaff. Animalul agresiv l-a atacat pe câinele unei prietene.

Recomandări
EU YES LA VOT. Știrile PROTV vă prezintă cum s-a schimbat România de când este membră a Uniunii Europene
EU YES LA VOT. Știrile PROTV vă prezintă cum s-a schimbat România de când este membră a Uniunii Europene

Au trecut 17 ani de la aderarea României la Uniunea Europeană, iar dacă tragem linie, ţara noastră a ieşit pe plus.

Ce jura Putin la învestirea sa ca președinte, în 2000. A promis să „păstreze și să dezvolte democrația”
Ce jura Putin la învestirea sa ca președinte, în 2000. A promis să „păstreze și să dezvolte democrația”

Vladimir Putin a depus jurământul ca președinte al Federației Ruse. Și-a început, astfel, cel de al cincilea mandat, într-un moment în care pare tot mai sigur de victoria de pe frontul din Ucraina.

Îl va convinge Klaus Iohannis pe Joe Biden să-l susțină pentru șefia NATO? Ce cred analiștii politici
Îl va convinge Klaus Iohannis pe Joe Biden să-l susțină pentru șefia NATO? Ce cred analiștii politici

Klaus Iohannis va fi primit la Casa Albă de președintele american, Joe Biden. Șeful statului este la Washington într-o scurtă vizită, pentru a marca 20 de ani de când România a aderat la NATO.