Imagini sfâșietoare lângă București. Locul greu de descris unde au stat o mamă și fetița ei

Ultima actualizare: 28-11-2018 10:13

La doar câţiva kilometri de Bucureşti, o fetiţă de 3 ani şi mama ei au stat toată iarna într-un garaj din beton, fără ușă, fără căldură și fără curent, pe câmp.

Mama făcea focul cu niște cauciucuri uzate, dar nopțile cu minus 20 de grade au fost cumplite. Locuitorii din zonă spun că au încercat s-o ajute, dar femeia s-a temut de ei. Iar autorităţile au ajuns abia sâmbătă și le-au luat pe cele două de pe câmpul înghețat.

Femeia îşi lua copilul în braţe şi fugea pe câmp de fiecare dată când cineva îi oferea ajutorul. Se temea că va fi despărţită de fetiţa ei. Localnicii au sunat în urmă cu 2 zile la Protecţia Copilului, speriaţi că cele două vor îngheţa în garajul de beton în care trăiau.

Funcţionarii au promis că vor merge la faţa locului, dar până sâmbătă nu au făcut nimic.

Adina: Joi seara, în jurul orei zece.
Reporter: Şi acum suntem sâmbăta.
Adina: Da, nu m-au sunat, nu m-au contactat. Era seară, era frig, chiar minus 15 grade în momentul acela. Am întrebat-o dacă pot să o ajut cu o pilotă, cu hăinuţe. mi-a spus că nu, a fugit, nici nu a vrut să discute.

Mama şi fetiţa au ajuns pe câmpul de la Afumaţi în urmă cu 2 ani. "Cu copilul este tot timpul. Îi mai dăm nişte mâncare. I-am dus îmbrăcăminte, o saltea. A venit astă vară, un tip, un bărbat după ea şi nu a vrut să se ducă acasă”, a povestit un localnic.

În câmp deschis, garajul fără uşă a reprezentat adăpostul femeii şi copilului pentru toată iarna. La gerul de minus 20 de grade s-au încălzit, au aprins cauciuc şi cartoane.

Sâmbătă am vrut să-i oferim femeii ajutorul. Dar s-a speriat şi a fugit din nou pe câmp, aşa că am sunat la 112.

Poliţiştii au sosit în scurt timp. Din fericire le-au găsit pe cele două după nici o oră. Ulterior au ajuns şi cei de la Protecţia Copilului din Ilfov. Angajaţii susţin că până sâmbătă nu au primit niciun apel care să-i informeze despre caz.

Valentin Gurău, reprezentat DGASP Ilfov: "Cuplul va fi dus în Centrul Maternal Săftica din subordinea DGASP Ilfov. Vor sta împreună"

Cele două vor sta în plasament o jumătate de an, iar această perioadă poate fi prelungită de 3 ori. Dacă mama îşi va găsi un loc de muncă şi un adăpost decent, se vor putea muta de acolo. Cele două vor fi monitorizate 3 luni după ce vor ieşi din plasament.
 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO