Imagini rușinoase pentru România anului 2020: ”Comunități uitate de Dumnezeu. Mizerie. Trist”

Ultima actualizare: 13-02-2020 13:30

Imagini dezolante, în România anului 2020. În timp ce autoritățile dezbat problema folosirii unor tehnologii avansate, precum 5G, există regiuni din țară în care timpul pare să se fi oprit în loc, în care tabloul este unul al rușinii și al sărăciei.

Corespondentul Pro TV Rareș Năstase a ajuns recent într-o astfel de comunitate, care a atins un nivel al degradării extrem de ridicat.

Este vorba despre cartierul Colonie din Petroșani, unde imaginile surprinse de Rareș sunt aproape șocante pentru cineva care este preocupat mai degrabă de soarta autovehiculelor electrice sau a internetului de mare viteză.

”Pare că timpul stă în loc, că astfel de comunități se degradează din ce în ce mai tare. Sunt uitate de Dumnezeu: câini maidanezi, mizerie... Trist. Monumente ale paraginii, cam așa le poți denumi, niște enclave de pauperitate. Paragină, dezastru, nepăsare și oameni care speră că cineva va veni și le va rezolva problemele. Oameni care încă mai speră.

Apocaliptic, un peisaj al tristeții. Un tablou al rușinii pentru astfel de zone, care, de 3 decenii, nu reușesc să treacă de acest prag al sărăciei și al dezastrului. Trist, România 2020. Vine noul an electoral și bineînțeles o nouă propagandă, noi promisiuni, iar în astfel de zone lucrurile par că nu se schimbă pentru oameni.” - spune Rareș Năstase într-un mesaj postat pe Facebook.

Însă Petroșani nu este singurul exemplu rușinos al județului Hunedoara.

La Pasul Vulcan se află unul dintre proiectele care ar trebui să aducă venituri și o rază de speranță locuitorilor din orașul de la poale. Cu toate acestea, deși s-au investit milioane de euro ... acești bani nu își găsesc utilitatea pentru locuitori.

”În spatele meu este panoul cu investiția în drum, un drum care a costat undeva la peste 12 milioane de lei, undeva la 3 milioane și jumătate - 4 milioane de euro. Contribuția beneficiarului, primăria de aici: 195.000 de mii de lei. Este un drum care, pe timp de iarnă, culmea, este folosit pe post de pârtie de schi. Pentru că pârtiile de aici, pasionații de acest sport spun că sunt doar pentru începători.

Aici se organizează câteva tabere în vacanțele școlare pentru copiii care învață să schieze. În rest, la acest moment, deși suntem în plină iarnă și a nins, nu am găsit aici nici măcar un turist. Nici măcar unu. În mod normal nici nu prea are ce să facă aici. Urcă cu telegondola, dacă ar funcționa, și aici găsești doar astfel de cabane, sunt cabane mai mult pentru vară, zic eu. Nu ai ce să faci aici. Urci, te dai și în mod normal pleci, pentru că nu ai un spațiu unde să mănânci, să bei un ceai cald, să faci ceva .. Este o zonă care, din păcate, nu generează venituri. Nu scoate profit.” - spune corespondentul Pro TV Rareș Năstase.

Duminică, 16 februarie 2020, începe un nou sezon al emisiunii ”Romania, te iubesc!”.

Paula Herlo, Alex Dima, Cristian Leonte, Cosmin Savu, Rareș Năstase și Paul Angelescu continuă campania ”Județe la Stăpân”.

În prima anchetă din noul sezon, Rareș Năstase va vorbi despre Hunedoara - județul care, deși are cel mai mare indice de urbanizare și are o mulțime de resurse, nu reușeste să se dezvolte și a rămas în urmă cu trei decenii!

Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO