Imagini dezolante la Zoo Timişoara, unde în ultimii ani au murit o vizitatoare şi 2 zebre


Ultimul update: Miercuri 28 August 2019 09:44
Data publicarii: Miercuri 28 August 2019 07:54
Categorie: Stiri actuale

Imagini dezolante la Grădina Zoologică din Timişoara. Vizitatorii se plâng de condiţii precare atât pentru ei cât şi pentru animalele ţinute în cuşti.

 

Peisajul trist este conturat de mizerie, crengi uscate căzute pe alei şi mobilier rupt. "Ce s-a întâmplat cu grădina zoologică? Caprele au apă cu viermi. Toate-s jalnice", spun vizitatorii Grădinii Zoologice din Timişoara. Ţarcurile sunt neîngrijite, iar animalele par triste şi bolnave.

"Animalele sunt într-un stadiu destul de sărăcăcios, triste, nehrănite, murdare, mizerie în ţarcuri. Foarte urât din păcate. Din păcate! În fiecare an arata tot mai rău", spune o vizitatoare

O suricată a fost lovită de o creangă şi acum şchioapătă.

"Suricata se afla într-adevăr în tratament pentru că, după cum se vede, suntem în pădure şi asta este definitoriu, sunt o grămadă de crengi care cad", spun reprezentanţii Grădinii Zoologice, care dau vina pe numărul mic al angajaţilor şi pe fondurile insuficiente.

Mihai Afrenie, reprezentantul grădinii zoologice: “Dacă ar fi cu adevărat animale bolnave le-aţi vedea, admitem că sunt probleme cu gardurile, că ar trebui mai reparate, mai întreţinute, poate aduse specii noi, ceea ce ne dorim şi noi, însă momentan nu putem".

 

Vizitatoare la ZOO, ucisă de o creangă căzută

 

În pericol se afla şi vizitorii. “Exact în locul ăsta în care ne aflăm şi îmi luaţi mie interviu, o creangă de acolo deasupra a căzut peste o vizitatoare şi a decedat, Exact aici!", spune Mihai Afrenie, reprezentantul grădinii zoologice. Incidentul a avut loc cu prilejul furtunii din octombrie 2017.

Deşi există un plan de modernizare a grădinii zoologice, acesta nu a fost pus în practică niciodată.

Dan Diaconu, viceprimarul Timisoarei: "Grădina Zoologică nu este în cea mai bună condiţie a ei în această perioadă, au fost investiţii ce câteva sute de mii de lei în ultimii 5 ani, focusate în principal în zona de acces şi în parte pe mobilierul urban". 

zebra, zoo timisoara

În 2013 şi apoi în 2016, zebrele de la Zoo Timişoara au murit în condiţii misterioase. În cazul primei zebre, chiar seful Directiei de Mediu, Adrian Bere, a fost rănit incercand să salveze animalul care s-a aruncat intr-un heleşteu şi s-a înecat.

  

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon! 

VIDEO PROTVPLUS.RO