Imagini cu stația de metrou Aviatorilor inundată după furtuna care a lovit Capitala

Ultima actualizare: 24-05-2019 20:39

Furtuna a blocat zeci de străzi vineri seară în Capitală. Apa a intrat și în câteva stații de metrou, precum Aviatorilor, dar și în Găra de Nord.

Stația de metrou Aviatorilor și Gara de Nord au fost inundate vineri după-amiază după codul portocaliu de averse și vijelii. 

Furtuna a creat dezastru pe străzile din București, dar și în mai multe orașe din țară. Grindina a acoperit pământul în mai multe localități. Un nou fenomen spectaculos, ce seamănă cu o tornadă, s-a format vineri după-amiază în judeţul Ialomiţa. Grindina a făcut prăpăd în Tulcea și Galați.

Explicația Metrorex

 

Metrorex a anunţat, vineri seară, că, din cauza ploii torenţiale, la una din căile de acces ale staţiei de metrou Aviatorilor, la nivel ulvestibul (până în zona turnicheţlor) au apărut infiltraţii de apă.

Debitul de apă a survenit prin accesul de la suprafaţa neacoperită a staţiei, iar echipele Metrorex au intervenit de urgenţă şi au remediat situaţia.

"De asemenea, sunt infiltraţii şi în zona tunelului dintre staţiile Stefan cel Mare şi Obor, însă acestea nu afectează circulaţia trenurilor. Cauzele apariţiei infiltraţiilor sunt legate atât de hidroizolaţia staţiilor, dar şi de faptul că ţevile furnizorilor de apă şi căldură se află în apropierea metroului ceea ce face ca multe dintre avariile acestora să fie resimţite şi la metrou", arată Metrorex.

Reprezentanţii Metrorex menţionează că fiecare staţie de metrou este dotată cu pompe pentru evacuarea apei care funcţionează automat, în cazul unor debite mari de apă. De asemenea, personalul este instruit să acţioneze de urgenţă, conform procedurilor de rigoare, în astfel de cazuri.

Sursa video: Facebook / Bukurestiul

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO