Grenada descoperita in fata casei din Capitala a unui cetatean arab, sub contoarul de gaz


Ultimul update: Sambata 20 Octombrie 2012 08:09
Data publicarii: Sambata 01 Octombrie 2011 17:10
Categorie: Stiri actuale

Ziua a inceput cu emotii pe o strada din Capitala, unde o grenada ofensiva a fost descoperita, in fata casei unui cetatean arab.

Omul s-a speriat foarte tare si a facut imprudenta sa o impinga cu un bat, mai departe de locuinta lui. A avut mare noroc ca nu a declansat proiectilul, dar vecinii lui s-au panicat si au sunat la 112. Achetatorii nu exclud sa fie vorba de un act de intimidare.

Ora 7 dimineata. Strada Sachelarie Visarion din sectorul 2 este blocata de pirotehnisti dupa ce o grenada a fost descoperita de un cetatean arab, exact in fata casei sale.

Daca in momentul in care cetateanul arab a ridicat grenada cu ajutorul unui bat ar fi sarit cuiul de siguranta, s-ar fi produs o explozie care ar fi distrus totul in jur, pe o raza de 50 de metri. orice persoana aflata in raza de explozie si-ar fi pierdut viata, spun specialistii.

Din fericire, desi grenada era perfect functionala, nu a explodat, iar pirotehnistii au reusit sa o ridice in siguranta. Anchetatorii care au preluat cazul spun ca ar putea fi vorba de un act de intimidare.

O coincidenta stranie, care ar putea confirma ipoteza unui act de intimidare, ar fi faptul ca grenada a fost gasita chiar sub contoarul de gaz.

Politistii incearca acum afle cum a ajuns grenada in fata casei cetateanului arab. Barbatul, sirian de origine, este stabilit in Romania de 10 ani si are o firma care se ocupa cu importul de incaltamainte. Nu a fost implicat pana acum in niciun scandal si nu a avut probleme cu legea.

Cand vor fi identificati, cei care i-au lasat grenada la poarta vor fi cercetati pentru nerespectarea regimului armelor si munitiilor, dar s-ar putea ajunge si la acuzatii de terorism.

40 de oameni, ucisi intr-un atac cu grenada intr-un cazinou din Mexic
Un genist SRI a fost ranit de o grenada la un exercitiu militar
VIDEO PROTVPLUS.RO