Gregorian Bivolaru vrea sa i se micsoreze pedeapsa de 6 ani de inchisoare. De ce a purtat camasa violet in fata judecatorilor

Ultima actualizare: 25-08-2016 07:02

Liderul MISA, Gregorian Bivolaru, a fost adus in aceasta dimineata in fata judecatorilor de la Tribunalul Bucuresti unde s-a judecat contestatia facuta de acesta la executarea pedepsei.

Tribunalul Bucuresti a amanat pentru 6 octombrie judecarea contestatiei lui Gregorian Bivolaru, liderul spiritual al MISA, fata de executarea pedepsei definitive de sase ani de inchisoare, pentru trafic de persoane si acte sexuale cu minori.

Potrivit lui Tiberius Barbacioru, avocatul lui Bivolaru, s-a cerut instantei sa fie redusa din pedeapsa perioada in care clientul sau a fost retinut in strainatate, respectiv in Suedia si in Franta.

"Am solicitat ca, din pedeapsa care a fost aplicata domnului Bivolaru de sase ani, sa fie redusa perioada in care acesta a executat perioade de retinere in strainatate, ma refer la Suedia, respectiv Franta, in Paris, in conditiile in care autoritatile romane, pe intreg parcursul procesului penal, au solicitat fie arestarea, fie extradarea, iar autoritatile din tarile respective l-au retinut pana s-au solutionat aceste cereri. Deci, cu aproximatie ar fi cam 348 de zile, aproape un an", a explicat el.

Intrebat daca se cere si o intrerupere a executarii pedepsei, avocatul a infirmat aceasta varianta. "Nu, asa cum este reglementat de codul nostru de procedura, nu exista aceasta posibilitate, pur si simplu se scade din pedeapsa aplicata", a subliniat Barbacioru.

In acest sens, in cadrul procesului, s-a cerut intocmirea de adrese pentru a fi transmise documente oficiale de la instantele franceze si suedeze, dar si la Interpol pentru a se arata perioada de detentie din cele doua state.

Motivul amanarii de luni a fost lipsa dosarului de fond care este la Tribunalul Sibiu.

Gregorian Bivolaru a fost condamnat la 6 ani de inchisoare pentru intretinere de relatii sexuale cu minori. El va incerca sa-i convinga pe judecatori sa-i scada din sentinta perioada pe care a petrecut-o in arest in Suedia si Franta, adica un an de zile.

Liderul Miscarii de integrare in Absolut a purtat in fata instantei aceeasi camasa de culoare violet, cu care era imbracat cand a fost adus din Paris. Culoarea are o insemnatate aparte, scriu adeptii MISA. "Arata o persoana in cautare. Nuantele inchise si tulburi arata nevoia de a depasi o anumita situatie. Pot reflecta de asemenea o imaginatie erotica intensa sau tendinta de a fi extrem de rabdator, nevoia de simpatie si sentimentul de a fi neinteles."

Liderul spiritual al MISA a figurat 10 ani pe lista "Most Wanted" a Politiei Romane. In 2004 a incercat sa fuga din tara, a ajuns in arest, insa pentru ca a fost eliberat ulterior a reusit sa paraseasca Romania cu destinatia Suedia. Nordicii i-au acordat statutul de azilant si au respins cererile repetate de extradare.

Bivolaru a fost localizat anul acesta, in februarie la Paris, la un targ de carti. Asupra lui avea acte false conform carora era cetatean bulgar. Si-ar fi petrecut ultimii 3 ani in capitala Frantei. Au urmat 6 luni de judecata iar Curtea Superma de la Paris a decis in final, sa-l trimita acasa.

Odata cu extradarea lui Gregorian Bivolaru se incheie odiseea unor dosare care au avut ca punct de plecare anul 1977 cand Liderul Misa a fost condamnat la 1 an de inchisoare pentru distribuire de materiale pornografice, ocultism si magie neagra. Din toate acuzatiile, a ramas in picioare cea de act sexual cu un minor pentru care Bivolaru va sta in urnatorii 6 ani dupa gratii.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO