Grave inundații în mai multe județe. Meteorologii avertizează că urmează noi vijelii


Ultimul update: Miercuri 28 Noiembrie 2018 10:13
Data publicarii: Sambata 07 Iulie 2018 19:27
Categorie: Stiri actuale

Norii negri care au adus cu ei vijelii și grindină au acoperit sâmbătă după-amiază aproape toată țara. Ploile au provocat deja inundații.

Autoritățile sunt în alertă și mii de militari sunt pregătiți să intervină în caz de dezastru. Cel mai rău este pentru oamenii din localitățile afectate de viiturile de acum o săptămână, unde a început din nou să plouă.

În două localităţi din Argeş, peste 20 de gospodării au fost inundate.

Ploaia le-a adus necazuri şi oamenilor din Maramureş. Mai multe pâraie s-au umflat şi au ieşit din matcă. Zece gospodării şi un drum naţional s-au trezit sub ape.

Meterologii spun că este doar începutul unui nou episod de vreme rea. Până luni seară este cod galben de ploi şi vijelii în aproape toată ţara.

În localităţile din Covasna şi Braşov - afectate de viitura acum o săptămână - oamenii sunt îngroziţi de ce va urma. Sâmbătă seara a început să plouă. Ajutaţi de voluntari, au consolidat digurile şi au strâns gunoaiele aduse de ape.

Multe case sunt încă pline de mâl. O nouă viitură le va distruge complet, se tem sinistraţii.

Voluntarii muncesc ore întregi să curețe curțile oamenilor afectate de inundaţii.

"O enclavă de suferință. I-am ajutat să scoatem nămolul din casă, să mutăm mobilă și o vorbă bună”, a spus un voluntar.

Autorităţile au trimis în zona motopompe care să evacueze apa şi saci de nisip care să fie puşi stavilă în faţa unei eventuale viituri.

În toată ţara, peste 4.000 pompieri sunt pregătiţi să intervenina în cazul unor inundaţii.

Pe râurile Olt, Vedea şi Argeş până luni la miezul nopţii este cod portocaliu de inundaţii. Iar pe alte câteva râuri din zonele de deal şi munte este cod galben până marţi seara.

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

VIDEO PROTVPLUS.RO