Gigi Becali vs CAS Ilfov. Latifundiarul incearca sa scape de plata unei contributii de 320.000 de euro

28-04-2015 10:49


Misiune imposibila pentru George Becali, care incearca sa isi salveze o buna parte din avere.

Casa de Asigurari de Sanatate Ilfov i-a impus inca de anul trecut sa plateasca retroactiv contributia la fondul de asigurari, iar latifundiarul din Pipera a apelat la instanta de judecata.

La mijloc este o buna parte din averea lui, fiind vorba de cateva sute de mii de euro. Curtea de Conturi a facut veriicari la Casa de Asigurari de Sanatate a judetului Ilfov si a descoperit ca Gigi Becali nu ar fi platit contributia la fondul asigurarilor de sanatate.

Cei de la CAS Ilfov vorbesc de perioada 2009-2012, in care Gigi Becali nu figura cu niciun contract de munca si nu figura implicit cu o contributie la fondul asigurarilor de sanatate. Potrivit legii, trebuie sa platesc o contributie de 5,5 sau 6,5 din valoarea tranzactiilor imobiliare facute in acea perioada.

Gigi Becali a facut in acea perioada zeci de tranzactii, in valoare de cateva milioane de euro, iar CAS i-a impus sa plateasca retroactiv suma de 320.000 de euro. Latifundiarul a contestat in prima faza, la nivel administrativ, insa cum nu a avut succes, a apelat la judecatorii Curtii de Apel Bucuresti, unde astazi a preferat sa isi trimita doar avocatul. O decizie va fi luata cel mai tarziu miercuri.

Dupa cum au evoluat insa lucrurile in celelalte cazuri, asemenea solicitari au fost respinse pe banda rulanta, astfel ca sansele ca Gigi Becali sa scape de plata sumei sunt aproape nule. Mai mult de atat, daca lucrurile se vor intinde, la suma de 320.000 de euro s-ar putea adauga majorari si penalitati de intarziere, iar latifundiarul ar putea plati dublul acestei sume.

Tags: gigi becali, avere,

VIDEO PROTVPLUS.RO