Gestul cutremurator facut in urma cu doua saptamani de barbatul din Olt care si-a ucis fiicele, apoi s-a sinucis

29-03-2015 17:23


Barbatul din Olt care si-a omorat fiicele prin spanzurare, apoi s-a sinucis, a avut o tentativa de suicid si in urma cu doua saptamani, cand a inghitit mai multe medicamente si a fost internat la Sectia de Psihiatrie a Spitalului Judetean Slatina.

Medicii de la Sectia de Psihiatrie a Spitalului Judetean Slatina l-au diagnosticat cu sindrom depresiv.

Potrivit purtatorului de cuvant al Spitalului Judetean de Urgenta Slatina, Cornel Moise, barbatul de 39 de ani a ajuns la unitatea sanitara in 15 martie, dupa ce a inghitit mai multe medicamente, el fiind internat la Sectia de Psihiatrie.

Barbatul a fost externat de la Psihiatrie dupa sase zile, in prezenta unui membru al familiei.

"In 15 martie, a fost internat, prin Serviciul de Urgenta, in Spitalul Judetean Slatina un barbat de 39 de ani, din zona Bals, pentru o ingestie voluntara de medicamente, ca tentativa de suicid. Initial, prin Sectia de Boli Interne, acest pacient a fost abordat conform protocoalelelor terapeutice pentru intoxicatie acuta. Dupa un consult psihiatric, la doua zile, a fost transferat la serviciul de psihiatrie, unde a fost diagnosticat si tratat pentru un sindrom depresiv sever cu tendinta autolitica. Nu a necesitat observatie speciala sau izolare pe timpul internarii in Sectia Psihiatrie. A fost externat dupa sase zile de la internarea in Sectia Psihiatrie in prezenta unui membru a familiei", a declarat Cornel Moise.

La spitalul din Slatina s-a format o comisie de ancheta care va stabili daca medicii au actionat conform procedurilor in cazul acestui pacient.

"O comisie a Spitalului Judetean Slatina va aborda si analiza acest caz, pentru a vedea daca au fost respectate toate procedurile privind managementul unui asemenea caz", a mai spus purtatorul de cuvant al unitatii medicale.

Duminica, in jurul pranzului, trupurile neinsufletite ale celor doua fete, in varsta de 9 si 15 ani, au fost luate de rude de la morga spitalului din Slatina si duse la casa bunicilor, acolo unde copilele locuiau impreuna cu mama lor.

Conform declaratiilor rudelor, cauza mortii celor doua fete a fost strangularea, insa pe trupul surorii mai mari au fost descoperite urme de violenta.

Cele doua surori vor fi inmormantate luni. Cele doua fete de 9 si 15 ani si tatal acestora, in varsta de 39 de ani, au fost gasiti spanzurati, sambata, intr-o anexa a unei gospodarii din localitatea Mirila, judetul Olt, anchetatorii stabilind ca barbatul si-a omorat fiicele, apoi s-a sinucis.

Cele trei cadavre au fost descoperite de mama fetelor. Purtatorul de cuvant al Politiei Judetene Olt, Claudia Radu, declara ca barbatul era cercetat de politisti pentru loviri sau alte violente, in urma unei altercatii cu sotia sa.

"La Politie este in lucru un dosar in care barbatul era cercetat pentru loviri sau alte violente. Cazul a avut loc in urma cu o luna, sotia trebuia sa aduca certificat medico-legal", spunea Claudia Radu.

Ea preciza ca in familia respectiva au mai avut loc conflicte intre sot si sotie, iar de fiecare data barbatul a fost amendat.

Totodata, reprezentanti ai Politiei Olt spuneau ca barbatul a fost internat la Sectia de Psihiatrie a spitalului din Slatina.

Potrivit localnicilor, in urma cu o luna, sotia barbatului a plecat de acasa impreuna cu cele doua fiice, iar sambata dimineata acesta le-a chemat pe fete pe la el.

Tags: crime, sinucideri, olt,

VIDEO PROTVPLUS.RO